Wednesday, April 19, 2006

Hot Shots

Det finns vissa filmer som går att se precis hur många gånger som helst och ändå vara underbara, en sådan film är Hot Shots 2. Jag och Gamle Franken har säkert sett den filmen 10-15 gånger sedan vi flyttade till Gävle för snart fem år sedan. Första året vi bodde här hade vi problem, filmen fanns nämligen inte på någon av videohallarna här i stan. En helg änr jag hade lånat föräldrarnas bil så åkte vi runt på precis varenda videohall i hela Gävle och letade filmen, men ingenstans fanns den. Det var tungt att behöva inse att världens roligaste film inte fanns att hyra i vår nya hemstad. Det fanns bara ett sätt att lösa problemet, vi såg till att skaffa filmen båda två. Nu har jag både ettan och tvåan på dvd och om jag inte minns helt fel har Gamle Franken det också.
Vi har nu sett Hot Shots så många gånger att det är lätt att få associationer till filmen på de mest överraskande ställena, ett exempel var när vi var och käkade nere på stan i helgen. Vi skulle äta lunch nere på nian och ett av ställena sålde Shish Kebab. Har man sett Hot Shots massor av gånger faller det sig då naturligt att utbrista "Ah, shish kebab", det var nämligen vad fiendepiloterna skrek när de blev nedskjutna av Topper Harley i den första Hot Shots-filmen.
Det finns många klassiska repliker i denna otroliga filmserie, exempelvis "Ego river", "Geronimo, Geronimo, ME" och "Green, green, green". För dom som inte sett filmerna lika ofta som jag och Gamle Franken gjort kan de här uttrycken te sig ganska mystiska, men om ni ser filmerna igen så kommer ni att förstå.
Det finns ingen film som jag skrattat lika mycket till som till Hot Shots 2 och ettan kommer inte långt efter.

Dagens låt: Hank Williams - Ramblin man

0 Comments:

Post a Comment

<< Home