Saturday, April 08, 2006

Veckans lista v.14

1. Syrran - Ettan på veckans lista är ganska given, storasyster fyller nämligen år den här veckan, närmare bestämt i morgon. Dessutom såg hon förra söndagen till att jag tog mig till Morrissey-konserten. Det var andra gången som syrran ställde upp som sällskap på en Moz-konsert och jag är givetvis väldigt tacksam för att hon ställer upp. Många av mina största konsertminnen, som WW i Edsbyn och Uppsala, Moz bägge gångerna på Hovet, Magnus Carlson i Säter, Silverchair i Stockholm(på den tiden tyckte jag att det var skitstort) och Dia Psalma i Bollnäs hade stannat vid konsertdrömmar om inte syrran ställt upp för mig. Nu fyller hon 19 år för nionde gången i rad och givetvis förtjänar hon förstaplatsen på min lista.

2. Morrissey - För tredje veckan i rad ligger Moz med i toppen och den här gången är motiveringen givetvis den magnifika konsert som jag bevittnade i söndags. Jag får nästan gåshud bara av att tänka på avslutningen med "Last night I dreamt that somebody loved me", han kunde inte avslutat på ett bättre sätt. Jag har redan skrivit så pass mycket om den här konserten, så jag ska inte gå in mer på den nu. Förresten så finns nu "Ringleader of the tormentors" i affärerna, så det är bara att rusa iväg och köpa.

3. Jean-Claude Van Damme - Att jag är svag för fightingfilmer tror jag att jag nämnt här tidigare och även att jag är en stor samlare av Van Dammes filmer. I veckan införskaffade jag hans senaste film, "Wake of death", och man kan väl säga att han börjar bli lite till åren. Det jobbiga för mig som har alla hans filmer är att jag också måste skaffa alla nya filmer han gör och när filmer som "Terror Train" och "Legionaire" kommer ut i affärerna så svider det verkligen att behöva spendera pengar på dem. I "Wake of death" försöker sig faktiskt Van Damme på lite skådespeleri också, mellan alla actionscener får man se honom försöka frammana lite känsloyttringar och vid ett tillfälle så gråter han faktiskt. Hans insats är väl lite sådär, men han är i alla fall klart bättre än nollan som spelar hans son. Den ungen har inte många rätt och det är trist. Hur som helst så kommer Van Damme alltid att vara en av mina hjältar, även om jag helst minns honom för filmer som "Kickboxer" och "Bloodsport".

4. Dian Bachar - Det är dags att ge lite beröm till en relativt okänd, men fruktansvärt rolig, skådespelare. Bachar brukar vara med i Matt Stone och Trey Parkers filmer och har gjort oförglömliga karaktärer som Choda Boy och Little Bitch. Jag kollade in hans karriär på imdb och det är tydligt att han inte haft någon helt lysande karriär, förutom insatserna i Stones och Parkers filmer har han inte gjort någonting som jag känner igen. I deras filmer är han hursomhelst klockren i sina insatser och han förtjänar verkligen en plats på min lista den här veckan. Se filmer som "Orgazmo", "Baseketball" och "Cannibal the musical" så kommer ni förstå vad jag menar.

5. Freddie Wadling - Jag har just läst ut boken om hans liv och det har varit väldigt intressant läsning. Wadling är inte som alla andra och det verkar vara snudd på ett under att han över huvud taget lever fortfarande, men hans röst är något helt enormt. Jag upptäckte honom i samband med Arvikafestivalen i somras och har sedan dess skaffat mig en hel del av hans musik. Efter att ha läst boken inser jag att det finns mycket kvar att lyssna igenom än, men tyvärr blir det nog svårt att hitta så mycket av hans tidigare låtar. Boken var i alla fall väldigt bra och Freddie Wadling är klart värd en plats på veckan lista.

Dagens låt: Morrissey - I´ll never be anybodys hero

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hurra, jag är etta! ett av mina livsmål är uppfyllt!

12:21 AM  

Post a Comment

<< Home