Friday, March 31, 2006

Veckans lista v.13

1. Morrissey - Var etta förra veckan och den här veckan är första platsen än mer given med tanke på att det är i morgon som konserten är. Jag har lyssnat på nya skivan hela veckan och den växer hela tiden, jag får nya favoritlåtar nästan varje gång jag lyssnar. Just nu är det "On the streets I ran" som spelas flitigast. Det ska bli intressant att höra vilka gamla Smiths-låtar han spelar, och vilka av hans egna äldre låtar. Några önskelåtar är "November spawned a monster", "Speedway", "I know it´s over", "Reel around tha fountain" och "Jack the ripper", den sistnämna är mycket för att syrran ska bli nöjd med konserten också.

2. Mikael Roth - Allsvenskan börjar i helgen, men vem bryr sig? Det är fortfarande en tag kvar tills den riktiga serien börjar, den som alla fotbollsälskare i Sverige ser fram emot, nämligen Superettan. Pekings återtåg till allsvenskan har vinglat en hel del de senaste säsongerna och det börjar bli dags att komma hem till högsta ligan igen snart. Om Peking ska plocka hem superettan i år så krävs det att lagkapten Micke Roth gör en bra insats och driver på sina mannar rejält. De senaste säsongerna har Peking fallit in i rejäla formsvackor någon gång under säsongen och det har förstört mycket av deras säsong. I fjol började det bra när dom piskade AIK, men sen gick det utför och det får inte ske den här säsongen. Allsvenskan saknar Peking!

3. Markus Hiukka - Bandysäsongen är över och nu ska lagen stärka sina trupper till nästa år, Giffarnas storvärvning har varit med på denna lista tidigare men Hiukka är med av en annan anledning. Hiukka har nämligen lämnat Broberg, Bollnäs konkurrent, och han lämnar ett enormt hål efter sig som Broberg kommer få förbannat svårt att fylla. Så att han lämnar söderhamnarna gör alltså Bollnäs chanser att nå elitserien nästa år klart större. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det går åt helvete för Broberg nästa år och det här är ett stort steg på den vägen.

4.Xabi Alonso - Det är en vecka sedan derbyt och jag har så smått börjat smälta Gerrard otroligt idiotiska utvisning. Räddningen när Gerrard fick hjärnsläpp var vår briljante spanjor på mitten, Xabi Alonso. Den fotboll som han visade upp under matchen var ruggigt imponerande. Han var överallt och slog passningar som hamnade på fötterna på medspelarna, han var enorm. Annars tycker jag Alonso haft en halvdan säsong, han har varit bra men inte så bra som han kan vara. Han har varit grym i defensiven, men har inte fått samma utrymme för sitt suveräna passningsspel och det är synd. Förra helgen visade han dock upp hela sitt register och det var en fröjd att se.

5. J-O Waldner - Den här veckans lista är väldigt sportdominerad, men jag kan helt enkelt inte låta bli att ta med pingisguden J-O. Han har nämligen meddelat att han ska försöka ta en plats i landslaget till lag-VM och det är nog inte någon som tvivlar på att han kommer ta en plats. Det är givetvis inte ett bra betyg på svensk pingis att en halvtränad 40-åring kan ta plats bara han vill, men J-O är inte vem som helst. Hans känsla är unik och han skulle säkert kunna ta en plats när han är 50 också. Färsk svensk mästare och nu alltså med fokus på en landslagsplats, J-O är och förblir kungen.

Dagens låt: Morrissey - On the streets I ran

0 Comments:

Post a Comment

<< Home