Friday, March 24, 2006

Veckans lista v.12

Helgens skrivande inleds med veckans lista där fem personer som förtjänar det hyllas.

1. Morrissey - Skulle gissa att det inte är sista gången han dyker upp på den här listan, men nu är det bara en dryg vecka kvar till konserten som jag längtat efter sedan jag såg honom första gången för fyra år sedan. Moz släpper snart en ny skiva och kommer därför på turné hit till Sverige. Även förra gången jag såg honom var det på Hovet och det är en av de största konsertupplevelser jag varit med om, det kändes nästan overkligt att se en sådan stor idol i verkligheten. Precis som förra gången är det storasyster som ska följa med på konserten, hon är egentligen inget fan men som tur är ställer hon upp som sällskap. Jag vågar nästan lova att det kommer en rejäl recension av spelningen på den här sidan nästa måndag och jag tror att den kommer vara väldigt positiv.

2. Ricky Gervais - Tittade en hel del på The Office förra helgen och ju mer jag tittar desto mer inser jag att det helt enkelt är den bästa komediserie som gjorts. Den enda skillnaden nu om man jämför med de första gångerna jag såg serien är att jag nu skrattar lite innan skämten kommer eftersom jag vet att det är något roligt på gång. Mitt favoritavsnitt är när David Brent plockar med gitarren till et utvecklingsmöte på kontoret, det avsnittet är så roligt att det inte kan vara nyttigt att titta på. Rickey Gervais, som skrivit serien och även spelar David Brent, måste ha allvarliga problem i huvudet som kan komma på sådana sjuka och pinsamma händelser. Det finns några komiska genier som gör livet klart lättare att leva, Gervais är en av dem.

3. Andreas Westh - Landslagsliberon har hittat hem till giffarna igen och dte är verkligen på tiden. Nu har Bollnäs en väldigt bra grund att bygga från och försvaret kommer säkerligen inte att bli ett problem nästa säsong. Nu fattas bara en ny anfallare som kan göra mål så kan det bli en väldigt intressant säsong när bandyn drar igång igen.

4. Hugh Jackman - I en intervju försade Jackman sig och erkände att det skulle komma en spin-off med bara Wolverine och att den skulle utspela sig innan den kommande X-menfilmen. Det verkar som om den kommande filmen blir den sista i X-menserien och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det är givetvis bra att man slutar med serien medans den är på topp och att man inte fortsätter göra filmer bara för pengarna, men samtidigt vet jag inte hur jag ska klara mig utan dessa filmer. Nu när StarWars är slut och Terminator-serien förstörd så är det bara X-men som jag verkligen sett fram emot. Även om det kommer en Wolverine-film så är det inte samma sak som att se hela gänget och se små inhopp av olika karaktärer från serien. Dessutom är det en karaktär som jag saknar i filmatiseringen och det är Gambit. Hans enda inhopp i filmerna är när man kan se hans namn på dataskärmen i X-men 2, när Mystique är och hackar sig in i Strykers datorer, och det känns som alldeles för lite. Jag kan visserligen inte komma på en skådis som skulle passa i rollen som Gambit, men rollsättningen har skötts genialt hittills så jag tror säkert att man skulle kunna hitta en skådespelare som passar.

5. Rafa Benitez - Efter vinst med 7-0 i veckan så skulle egentligen vem som helst från startelvan kunna stå med här, men efter den senaste tidens goda resultat känns det ganska givet att Rafa för en plats på denna unika lista. Måltorkan är nu över för oss och jag hoppas att det fortsätter att flyta på även i derbyt mot lillebror Everton idag, vi ska köra över dem helt enkelt. Det känns positivt att Rafa är kvar i klubben och att han redan nu börjar bygga inför nästa säsong. Det kommer säkert hända en hel del när säsongen är avslutad och spelare som Traore, Cissé/Morientes och Dudek hänger nog ganska löst. Dessutom är det dags att börja skeppa bort alla våra "talanger" som aldrig blev något, exempelvis Le Tallec, Potter, Whitbread, Kirkland och Medjani. de tar bara upp onödig plats i truppen och även om de säkert kan lånas ut ett år till ser jag ingen anledning till att behålla dem. jag liter dock på att Rafa gör ett bra jobb i sommar och att vi nästa säsong ska knäcka den patetiske idioten Mourinho och Sur Alexs avskyvärda United.

Dagens låt: Morrissey - Alsatian cousin

0 Comments:

Post a Comment

<< Home