Saturday, April 08, 2006

Mina svagheter 2

Idag har jag suttit och försökr knåpa ihop ett engelskaprov till sjuorna och det är inte helt enkelt. Det är inte så att jag har några större problem med engelska, däremot har jag stora problem med fantasin. Eftersom det är en grammtikdel jag ska skriva ihop så måste jag sitta och hitta på meningar som eleverna kan fixa till och då krävs det rejäl gnutta fantasi. Jag har några namn som jag alltid brukar använda när jag gör övningar, dessa är Frank, Steven(Morrissey), Magnus(Carlson), Nina(Persson), Jamie(Carragher) och Logan(Wolverine) men det är meningens händelse som är det svåra att komma på. Först tänkte jag att jag skulle ha ett sammanhang mellan alla de tio meningarna, men det sket sig direkt eftersom jag inte var i närheten av att komma på så många meningar som passade ihop. Jag kan ju inte gärna använda Liverpool och fotboll hela tiden heller, det blir liksom lite enformigt då, därför blev det tio skitkonstiga och lösryckta meningar. En av meningarna kom att handla om att jag varit på semester i Belgien och jag kan för allt i världen inte komma på varför jag skrev så. Jag har aldrig varit i Belgien, har aldrig funderat på att åka till Belgien och kan inte ens se en anledning till att man skulle kunna tänka sig resa till Belgien. Trots det var Belgien det första land som dök upp i skallen på mig när jag satt och skrev.
En annan konstig grej som kom upp när jag satt och skrev var att jag helt plötsligt hade skrivit en mening om Peter, Paul and Mary och det kan jag inte heller riktigt fatta. Denna sånggrupp är inga som jag har i tankarna speciellt ofta, men nu när jag satt och skrev namn så dök de upp på skärmen.
Hur som helst så märker jag att det finns lite att jobba på när dte gäller mitt provsnickrande, men jag är ju rookie än så länge.

Dagens låt: Morrissey - The father who must be killed

0 Comments:

Post a Comment

<< Home