Sunday, November 13, 2005

WW-minne 6

Det börjar närma sig tisdag nu, så snart är det dags för mig att se WW ännu en gång. Jag är väldigt förväntansfull.
I min kavalkad av WW-minnen har jag nu kommit till en händelse som utspelade sig i Arvika sommaren 2004. Som vanligt jobbade jag i presstältet med Bocken och de andra grabbarna, och som vanligt hade vi väldigt trevligt. WW skulle spela på stora scenen sista dagen och gjorde en kanonspelning, inte oväntat såklart, men det roligaste från den här helgen skedde efter spelningen. Jag såg på en poster på området att WW skulle göra en akustisk livespelning i något som kallades groovetältet, eftersom tidningen groove hade ställt upp tältet. Jag var såklart på plats när WW dök upp, men i stället för en konsert skulle de skriva autografer, det hade blivit ett missförstånd mellan dom och groovefolket. Det här blev ett ypperligt tillfälle för mig att tacka Magnus för låten jag fick tillägnad mig på spelningen i Gävle några månader tidigare. Jag ställde mig i kön och lyckades få tag på ett papper att få autograferna på. När jag kom fram till Magnus tackade jag honom för låten och han mindes händelsen väl, han sade att de inte spelat låten på flera år och att det var kul att jag gillade den. Sen lade han till en kommentar på autografpappret, han skrev refrängen på låten jag önskat innan han lämnade tillbaka pappret.
När autografen var skriven såg jag till att få en av säkerhetsvakterna att ta ett kort på mig och Magnus. Det är ingen överdrift att säga att jag ser ganska stolt ut på fotot. Han blev dessutom mäkta imponerad av mina Morrissey-pins på jackan.
När diskussionen var avklarad så bestämde sig WW för att köra en kortare önskekonsert där publiken fick skrika vilka låtar de skulle spela. Någon i publiken skrek att de skulle spela "Try it once again", något bandet nappade på. De körde låten och efter låten gjorde Magnus en gest åt mig för att kolla att jag var nöjd, det var åtminstone min tolkning.
Hela spelningen var väldigt speciell och mitt starkaste minne från hela festivalen, trots att band som Echo & the Bunnymen och Kraftwerk spelade. Man avslutade med att köra "Last night i dreamt that somebody loved me", en magnifik avslutning på en magnifik konsert.

Dagens låt: Weeping Willows - Stay with me

0 Comments:

Post a Comment

<< Home