Monday, October 31, 2005

Bollnäs bäst i världen

Igår avslutades World Cup i bandy och som Bollnässupporter kan man inte vara annat än nöjd, det blev nämligen vinst i turneringen. Jag hade trott att det som bäst skulle kunna bli en semifinalplats, men en plats i kvarten kändes mest realistisk. Nu blev det i stället vinst i gruppen, vinst mot SAIK i kvarten, vinst mot Broberg i semi och vinst mot den stora rivalen Edsbyn i finalen. Jag och Gamle Franken jublade högt när Daniel Skarps slog in det avgörande målet i förlängningen, första vinsten i större sammanhang som jag upplevt som Bollnäs-fan. Nu blev alltså Liverpool bäst i europa och Bollnäs bäst i världen under samma år, man kan ju undra när det kommer hända nästa gång.
Det var roligt att höra Bollnäsklackens säregna hejarop under matchen, eftersom det var många supportrar på plats så hördes det ganska tydligt hemma i soffan. Första gången de utmärkte sig var när man, efter en bollnäsutvisning, taktfast sjöng "Domarjävel" så att de nästan fick höja mikrofonerna hos kommentatorerna. Chris Härenstam, som kommenterade, konstaderade då att det "verkar finnas en viss irritation mot domaren bland Bollnäs supportrar". Något längre fram i matchen när det blev lite gruff mellan Magnus Granberg i Bollnäs och nån edsbyspelare hörde man återigen klacken lite uppmuntrande sjunga till Granberg: "Slå han på käften". Såna här saker är en del av charmen med Bollnäs GIF, supportrarna både älskar Bollnäs och hatar motståndarna, precis som alla andra stora lags fans gör. Inom bandyn är dte verkligen inte ofta man hör såna här saker, men i Bollnäs är det nästan stående inslag i varje match.
Intervjuerna i halvtid höll också hög klass. När man försökte få något ur Magnus Granberg blev det nästan komiskt. Reportern frågade vad taktiken skulle bli i andra halvlek, Granberg svarade att han inte visste eftersom han inte hört den än. Om reportern varit lite mer insatt tror jag han hade valt någon annan spelare att prata med. Sammanlagt tror jag aldrig det pratats så mycket hälsingemål i en sportsändning någonsin och var jävligt kul att höra!

Dagens låt. Den onde, den gode, den tredje - Dans på Sävstaås

0 Comments:

Post a Comment

<< Home