Saturday, November 05, 2005

Festdödarguiden

Igår hade Ola inflyttningsfest/födelsedagsfest och hela vårt gäng var samlat. Vi hade riktigt trevligt och till en början satt vi alla tio runt ett bord och pratade, när det var dags att lämna festen var det bara jag, Gamle Franken och en lidande Pokervinstförstörare som satt kvar vid bordet, de andra hade letat sig bort till andra delar av lägenheten. Anledningen var troligen det samtalsämne som jag och Gamle Franken hade, vi pratade nämligen fotboll. När det gäller fotbollsintresse kan man dela in min kompisar i två delar: Den ena delen är de som är intresserade(Gamle Franken och Gorbatjov), den andra delen är de som fullständigt skiter i allt som har med fotboll att göra(resten). Det syndes att många började vrida på sig när jag Gamle Franken började med våra djupa diskussioner om Göteborgs skattefiffel, om Norrköpings mest kända fans, om Göteborgs ungdomar och om Liverpools talangutveckling. Jag och Gamle Franken är i princip aldrig överens och eftersom han aldrig inser att jag har rätt och att han har fel så blir våra diskussioner ganska långa och således ganska trista för alla andra runt oss. Nu är mina kompisar vana vid de här diskussionerna, när Gorbatjov är med brukar vi vara tre som diskuterar och då märks det inte lika tydligt hur få det är som bryr sig, igår var det dock väldigt tydligt. Till slut fick vi fotbollspratarförbud av Pokervinstförstöraren, då kunde vi beblanda oss med resten av gänget igen.

Såg att det skulle vara en del rysare på tv i helgen pga halloween. Jag har lite svårt för att alla kanaler ska ett speciellt tema för en helg bara för att det är en viss högtid. Bakgrunden till mitt hat av temahelger ligger i min egen födelsedag. Jag har absolut inget emot att fylla år på alla hjärtans dag, det gör det lätt för alla att komma ihåg när jag fyller, men jag hatar att man på alla jävla kanaler ska visa kärleksfilmer hela dagen bara för att det är alla hjärtans dag. Det är lite tråkigt att inte kunna titta på tv på sin egen födelsedag utan att behöva plågas med romantiska Julia Roberts-filmer. Om jag fick bestämma skulle man visa enbart maffiafilmer eller fightingfilmer den 14 februari, det vore nåt det. Nåja, nu är det i alla fall skräckfilmsdag och listnörd som jag är ska jag nu lista mina fem favoriter när det gäller rysare:

1. The Shining, Jack Nicholson är suverän och hela filmen är riktigt bra.
2. Blair Witch Project. Första gången jag såg den tyckte jag den var riktigt bra, det berodde mycket på sällskapet. Jag såg nämligen filmen tillsammans med en livrädd storasyster, hon satt som på nålar i biosalongen och skrek då och då till som om hon skulle dö.
3. Jurtjyrkogården. Jag tyckte den var skitcool när jag var yngre, nu var det några år sedan jag såg den men jag skulle säkert gilla den nu också.
4. The Ring, se plats 2.
5. Scream. Första gången jag såg den tyckte jag att den var riktigt bra, trots att Drew Barrymore har en liten roll i början.

Dagens låt: Christian Kjellvander - Silver & Blue line

0 Comments:

Post a Comment

<< Home