Friday, November 11, 2005

WW-minne 5

Mitt allra starkaste konsertminne är från WW:s senaste konsert här i Gävle, det var förrförra vintern. Återigen var spelningen på o´learys. Det var jag, storasyster, Dino och Minela som skulle se spelningen. Vi värmde upp med mat på en nystartad(numera nynedlagd) rockbar i centrala Gävle, trots att de bara serverade veg-mat blev även jag och Dino ganska mätta. Sedan begav vi oss till o´learys för att få bra platser. Jag var extra spänd inför den här spelningen eftersom jag på förhand önskat en låt av WW på deras hemsida. Låten jag önskat var "Try it once again", det är min absoluta favoritlåt alla kategorier, men jag hade aldrig fått höra den live. Jag fick som svar på hemsidan att det skulle göra sitt bästa för att komma ihåg att spela den, vissa förhoppningar hade jag alltså, men det skulle komma att bli bättre än jag trodde.
Förband var den här gången Tiger Lou, en hyfsad konsert men inget som stod ut speciellt mycket. Jag hade lyssnat lite på hans skivor innan för att känna igen några låtar och det var tur, annars hade jag tyckt att spelningen var ganska trist. Det starkaste minnet från Tiger Lous spelning var att vi hade en kille med Traste Lindén-tröja framför oss, såna ser man inte ofta.
Sedan klev WW på scenen och de inledde precis lika bra som vanligt. Halvvägs in i spelningen hade Magnus ett kort mellansnack. Han började berätta om att de har en hemsida, då började jag förstå att det var något väldigt bra på gång. Sedan sade han att det var någon på hemsidan som önskat en låt till den konserten och han bad mig att räcka upp handen så att han kunde se vart jag stod, sedan tillägnade han låten till mig. Det var enormt för mig att få uppleva. WW är de största musikfavoriter jag någonsin haft och helt plötsligt stog jag i centrum på en av deras konserter. Spelningen i övrigt var givetvis bra även den, men just att få höra min favoritlåt tillägnad mig var jäkligt häftigt.

Dagens låt: Weeping Willows - Try it once again

0 Comments:

Post a Comment

<< Home