Monday, November 14, 2005

Fotbollsgalan

Ikväll är det dags för den årliga fotbollsgalan i TV4, där ska bland annat guldbollen delas ut. Om det skulle vara någon annan än Zlatan Ibrahimovic som får det priset är det inget annat än en skandal. Han har varit outstanding i år, Linderoth har visserligen gjort bra insatser i landslaget, men Zlatan är en superstjärna och har gjort succé i Serie A och det smäller högre.
I år ska det vara två kvinnliga programledare, något som skapat diskussioner i skvallerpressen. Personligen tycker jag det är ganska skönt att slippa den manliga delen av fyrans sportredaktion, de känns ganska inkompetenta och efter sågningen av annandagsderbyt för några år sedan står de inte högt i kurs hos mig. Jag skulle gärna slippa se Patrik Ekwall och Ola Wenström i tv helt och hållet. En sak som jag dock stör mig på inför kvällens gala är att skvallerpressen skriver minst lika mycket om programledarparets klänningar som om guldbollenkandidaterna. "Det ska bli kvinnligt och sensuellt" skriver man i aftonbladet. En av programledarna säger dessutom: "Man vill ju bli ihågkommen för det man har på sig när det varit gala". Tänk, jag som trodde att de ville bli ihågkommen för att de gjorde ett kompetent jobb som ledare av galan, som ett bevis på att de är tillsatta för att de är duktiga och inte för att de båda blivit utsedda till Sveriges sexigaste kvinnor(något som självklart påpekas i varenda jävla artikel om galan). Jag kan inte riktigt förstå meningen med att klä sig utmanande på en fotbollsgala, det är ju knappast programledarna som ska stå i fokus när Sveriges bästa spelare ska prisas.
En annan sak jag stör mig på inför kvällens gala är priset "Tidernas guldboll". Jag är riktigt less på alla dessa priser till tidernas bäste idrottare, fotbollsspelare, idrottsstjärna och allt sånt. Hur ska man på ett bra sätt kunna jämföra det som Agne Simonsson gjorde på 50-talet med det som Brolin gjorde på 90-talet? För det första är det väl inte speciellt många som har Simonsson prestationer i färskt minne, inte heller Gunnar Nordahl är något man minns som igår direkt. Jag tycker vi i Sverige ska nöja oss med att inse att vi har haft många bra spelare genom åren, jag ser ingen mening i att ranka dom. Om de ska rankas borde kravet vara att de som röstar sett alla spelare spela, något som jag inte tror är fallet. Min gissning är att det är mest yngre personer som röstar, såna som max har sett Brolin, Bjärred och Henke. Nu kan det visserligen vara så att de läst att Gunnar Nordahl vräkte in mål i Milan och därför röstar på honom, men jag tycker ändå att priset är väldigt onödigt.
Jag skulle iaf dela ut dessa priser ikväll:
Årets målvakts: Andreas Isaksson
Årets försvarare: Teddy Lucic
Årets mittfältare: Tobias Linderoth
Årets anfallare: Zlatan Ibrahimovic
Årets tränare: Pelle Olsson, men jag är ganska säker på att Jonevret får priset.
Årets nykomling: Joakim Sjöhage.
Damernas kategorier har jag väldigt dålig koll på, men jag hoppas så många priser som möjligt hamnar i Norrland.

Dagens låt: Weeping Willows - True to you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home