Tuesday, September 27, 2005

Två dagar på mellanstadiet

De senaste två dagarna har jag varit och jobbat som vikarie på mellanstadiet på min gamla skola. För mig som är van vid elever på högstadiet har det varit en ny erfarenhet. Redan första lektionen märkte jag att det inte är samma sak att ha elvaåringar och att ha fjortonåringar. Jag hann knappt komma in i klassrummet förrän frågorna haglade över mig:

Vad har du för bil?
Varför har du en sån bil?
Har du nån tjej?
Vad hette din förra tjej?
Spelar du hockey?
Spelar du fotboll?
Spelar du bandy?
Vilket lag håller du på i hockey?
Vart bor du?
Vad jobbar du med?

Dessutom var det en elev som påstod att jag såg ut som en sån som är med i idol, frågan är hur man ska tolka det påståendet. Det enda jag sett av idol, förutom den där lillkillen med tandställning som helt plötsligt var på tv överallt, är klipp med de absolut sämsta deltagarna och om denne elev påstod att jag såg ut som dem var det inte snällt sagt.
Även om jag hade kul de här två dagarna så inser jag att jag har valt rätt stadie på min utbildning, det känns klart med givande att undervisa på högstadiet än på mellanstadiet.

Idag beställdes förhoppningsvis min biljett till Weeping Willows spelning i Uppsala den 15 november. Jag kan knappt vänta på att äntligen få se dem live igen. Den här turnén kommer troligen att bli en best of-turné där de spelar en blandning av gamla och nya låtar, det är precis i min smak. På de senaste spelningarna jag sett har de spelat väldigt sparsamt med låtar från BPL och Endless night, men nu hoppas jag på lite ändring med det.

Dagens låt: The Smiths - Hand in glove

0 Comments:

Post a Comment

<< Home