Monday, September 19, 2005

Weeping Willows på turné

Nu har Weeping Willows släppt sitt turnéschema på hemsidan och det finns två datum som jag ser som möjliga, antingen 10 november i Stockholm eller 15 november i Uppsala. Troligen blir det Uppsala, bara jag hittar någon som följer med mig, inte så kul att gå själv på konsert, speciellt i en stad där man inte hittar ett dugg.
Det ska bli fruktansvärt roligt att se WW igen, var över ett år sedan nu och det är lång tid. Jag kommer aldrig att glömma första gången jag såg dom, på Hotell Edsbyn. Det är utan tvekan den bästa konsert jag varit på. De spelade i över en timme och körde alla de bästa låtarna från första skivan tillsammans med underbara covers som Uncahined melody, Always on my mind, Another tear falls och Last night I dreamt that somebody loved me. Förutom musiken så var lokalen kanon, eftersom det var ett så pass litet ställe fick vi sitta framför scenen, vi satt kanske två meter ifrån bandet när de spelade och man fick verkligen känslan att det bara var vi och Weeping Willows i världen under den där dryga timmen. Den känslan har jag bara haft på en annan konsert och det var på Swan Lee i Arvika för några år sedan, då var dte också den där magiska stämningen som man uppnår på en perfekt konsert.
Om det inte framgått tidigare så är jag listfanatiker, här kommer således min topplista över de fem bästa konserter jag besökt, endast en per grupp/artist:

1. Weeping Willows i Edsbyn
2. Morrissey på Hovet. Vi hade inte så bra platser, men det var ändå en suverän konsert. Det för första, och hittills enda, konserten med honom för mig och när han avslutade med There is a light... fick jag gåshud.
3. Swan Lee i Arvika. Hade knappt hört dem innan konserten, men jag blev frälst redan under första låten. Maken till scenutstrålning får man leta efter, Pernille som sjunger är verkligen helt suverän. Det var så bra att jag sket i att gå bort till Cures spelning bara för att få en chans att prata med bandet och köpa skivan.
4. Cardigans på Estraden. Det kändes nästan lite overkligt att se Cardigans i Gävle, dagen innan jag satte mig på planet och flög till Liverpool för första gången. Det kanske är mitt livs bästa veckoslut.
5. Echo & the Bunnymen i Arvika. Väldigt speciell spelning, bland annat en arg basist som slängde basen i golvet och gick efter två låtar. Som tur var kom han tillbaka och de bjöd på en suverän konsert.
Outsiders: Simon & Garfunkel i Globen, Mercury Rev på Berns, Saybia på Debaser, Christian Kjellvander på Konserthuset, Björk i Arvika, Bright Eyes, i Arvika och Perishers på Kungens.

Finns för övrigt stiliga pingisbilder från helgen i syrrans fotodagbok.

Dagens låt: Gorky´s Zygotic Mynci - Desolation Blues

0 Comments:

Post a Comment

<< Home