Thursday, September 29, 2005

Sluta stressa!

Idag var jag på stan för att köpa en inflyttningspresent till mina kompisar nere i Norrköping som jag ska besöka i helgen. Efter att ha sökt lite i några affärer gick jag in i Gävles största galleria, Nian, för att leta där. Mique ligger på bottenvåningen inne på Nian så jag tog rulltrappan ner än våning. När jag klev på rulltrappan stod det en person framför mig och inga bakom, genast när mannen framför mig klivit på rulltrappan så rusade han ner för den och innan jag var nere hade han försvunnit samtidigt som det växt en kö på ett par personer bakom mig som var märkbart irriterade över att jag var så fruktansvärt lat som inte gick ner. När jag handlat klart tog jag rulltrappan tillbaka upp igen, den här gången blev jag omsprungen av en stressad tonåring som tydligen hade något brådskande ärende inne på konsum. Jag fattar inte riktigt meningen med att springa i en rulltrappa, om det var meningen att vi skulle springa i dem tror jag de som konstruerade hade låtit bli funktionen som gör att trappan rör sig. En rulltrappa är en trappa som rör sig nedåt så att vi som är i farten kan stanna och koppla av en stund medans vi tar oss ner eller upp till en annan våning. Vad kan vara så viktigt inne på en galleria att man måste springa i rulltrappan? Är det verkligen så stressigt att gå på stan att man inte kan ta det lugnt under de 5-10 sekunder det tar att genomföra en rulltrapperesa? Det är lite irriterande att behöva känna sig som en lat vägkloss när man står stilla och åker ner för en rulltrappa, dvs utnyttjar den funktion som rulltrappan har. Alla gallerior borde ha en vanlig trappa bredvid rulltrappan för alla med livsviktiga ärenden inne på Clas Ohlson så att de kan springa förbi oss slöfockar som stjäl 3-4 sekunder av deras otroligt dyra tid.

Förresten firar jag ett litet jubileum idag, det här är nämligen inlägg nummer 100 i min blogg, inte fy skam. Ett annat jubileum som bör nämnas är Gamle Frankens och Pokervinstförstörarens förhållande som igår firade tvåårsjubileum, bara att gratulera!

Man kan ju undra hur många rubel den italienske domaren fick för att inte se Drogbas kapning, Ferreiras fasthållning och Gallas hands igår. På söndag ska dock inga mutade italienare kunna hindra oss från att slå Spartak Chelski.

Dagens låt: Walker Brothers - Make it easy on yourself

0 Comments:

Post a Comment

<< Home