Monday, August 08, 2005

Fördumning

För ett tag sedan var det en tv-reklam som blev förbjuden för att den visade upp gamla stereotypa könsroller. Om jag inte minns helt fel var det så att det var två barn i reklamen, pojken hade kostym och portfölj medans flickan var klädd som en hemmafru. Jag kommer inte ihåg vad det var man gjorde reklam för, men jag tycker det var helt rätt att reklamen blev bannlyst. Igår såg jag en annan reklam som jag tycker borde bannlysas, den fördummade verkligen det manliga könet. Det var en reklam för skivor, tror det var cdon:s reklam. Det hela gick i alla fall ut på att man påstod sig ha skivor för både han och henne. Skivan som var för henne var en skiva som kallades Tjejfest, säkert en riktig skitskiva det också så den här reklamen var säkert inte positiv för dom heller. Men nu var det skivorna som skulle riktas till "han" som gjorde mig mäkta upprörd, det var nämligen Ölhävarrock och Raggarklassiker. Värre skräpskivor får man leta efter, vem köper en skiva som heter Ölhävarrock? Jag kollade upp vad det var för skiva, den riktades ju till mig så det kanske var någonting jag missat. Det fanns en del hyfsade låtar med på skivan, det måste jag erkänna, men det hela var uppbyggt efter olika stadier i en fylla och avslutades med ett nykterhetstest. Okej att det finns folk som tycker sådana skivor är lite roliga, men att i en tv-reklam påstå att det är en skiva för killar tycker jag är väldigt fördummande. Skulle inte lika gärna tjejer bli full på att dricka öl som att killar blir det? Att de dessutom tror att vi står på balkongen tjoar "Fox on the run" är direkt pinsamt. Hade det inte räckt med att de sagt i reklamen att de hade olika partyskivor, om de säger skitskivor kanske det säljer lite för dåligt.
Igår såg jag community shield-matchen mellan Arsenal och Chelski, det var ingen speciellt imponerande tillställning. Några saker var värda att notera:

-Arsenal behöver en frisk Sol Campbell
-Chelski är lika tråkiga i år trots värvningarna
-Skadas Henry är Arsenal inte ett Topp-4-lag.
-Vi borde ha värvar Gallas i sommar, han är grym.
-Robben filmar fruktansvärt mycket.
-Drogba kan bli farlig i år, även han filmar.
-Lampard är inte i slag, kanske blir en sämre säsong i år...
-Arsenals mittfältare är inte färdiga att ta över efter Vieira

Det ska inte vara omöjligt för oss att komma för Arsenal, de är på väg ner och kommer sakna Vieira. Chelski har sån sjukt bred trupp att de blir svåra att tas med i år också, men vi ska inte ge upp på förhand. Mindre än en vecka till ligapremiären mot Mboro nu, hoppas veckan går undan.

Dagens låt: Sophie Zelmani - Stay with my heart

0 Comments:

Post a Comment

<< Home