Wednesday, July 27, 2005

Crouch debut

Igår gjorde Peter Crouch debut i Liverpooltröjan i tävlingssammanhang. Det skedde i en match mot Litauiska Kaunas i andra kvalomgången till Champions League. Att se Crouch i Liverpools färger är väldigt ovant och det kommer krävas väldigt bra insatser från hans sida innan jag godtar honom som en bra värvning. Igår hade han i alla fall tydligen gjort en ganska bra insats, med bland annat assist till Cissés 1-1 mål, i en match som vi självklart vann med 3-1. Matchens stora glädjeämne var att Kung Carra gjorde sitt första mål för oss på sex år, så det var verkligen på tiden att han målade. Han har varit nära några gånger under de senaste åren, en chans jag direkt kommer att tänka på var i matchen mot Everton för två år sedan när han precis kommit tillbaka från skada. Han hade då ett skott utifrån som gick i stolpen och ut. Förhoppningsvis kan han sätta några fler i år innan säsongen är över, han är bra i huvuspelet och borde kunna knoppa in en hörna ibland.
Det är faktiskt bara några veckor kvar till seriepremiären mot Middlesborough nu, det kommer bli en tuff match på bortaplan men det borde inte vara omöjligt med tre poäng. Mboros bästa spelare förra säsongen, Zenden, spelar ju numera i vår tröja och han är säkert sugen på att sänka sina gamla lagkamrater på en gång. Det är några saker jag tycker är extra spännande inför årets säsong:
-Reina, är han den målvakt jag hoppas han är. Vi har saknat en stabil målvakt i flera år nu och kanske är han äntligen här.
-Morientes och Cissé. Nu får de en rejäl försäsong och om de slipper skador kan de bli ett grymt bra anfallspar. Cissé var visserligen med från start förra säsongen, men skadade sig snabbt. Morientes kom till oss i januari, men var matchotränad. Nu borde båda vara i form och det ska bli väldigt intressant. Misslyckas de finns ju alltid Crouch...
-Gerrard & Alonso, har kapacitet för att bli världens bästa mittfältspar.
-Rafas värvningar, har han värvat rätt spelare i år eller blir det fler Nunez? Jag tvivlar inte en sekund på att spelarna som kommit till oss kommer göra oss bättre, men det ska bli intressant att se vilka som gör starkast avtryck.
-Backlinjen, vad kommer hända egentligen? Det kommer säkerligen en mittback innan serien börjar, men vi skulle egentligen behöva en vänsterback också. Blir Riise vänsterback igen?
-Potter och Pongolle, två ungdomar som kan ta steget in i laget i år. Potter har spelat en hel del på försäsongen och kommer säkert få några chanser. Pongolle gjorde en bra säsong ifjol innan han blev skadad. Jag hoppas få se honom på högerkanten i några matcher i år.

Dagens låt: Weeping Willows - Christmas in prison

0 Comments:

Post a Comment

<< Home