Tuesday, July 15, 2014

VM, en sammanfattning

VM är slut och jag tänkte göra en liten sammanfattning av mina intryck, uppdelat i bra och dåligt, alltså plus och minus. Jag börjar med det som varit bra:

+ Miroslav Klose. Denne gigant fick slå målrekordet i VM, med ett mål mot Brasilien. Välförtjänt.
+ Gruppspelet. Den stora underhållningen fick vi i gruppspelet, med matcher som Holland-Australien, Tyskland-Ghana osv. Spelet var inte lika låst som i slutspelet och de sämre lagen var bättre än någonsin.
+ Frisparkssprayen. Sedan jag såg den användas för första gången har jag önskat den i alla stora sammanhang, nu har man använt den i VM och jag förväntar mig att se den i Champions League inom kort.
+ Förlängningarna. Många matcher i slutspelet var oavgjorda efter full tid och avgjordes efter förläningar, i flera fall blev de väldigt dramatiska. Argentina-Schweiz och USA-Belgien var två matcher där man inte ville att det skulle ta slut.
+ Tyskland. Neuer, Schweinsteiger, Müller, tyskarna har fått ett lag som är omöjligt att inte gilla och då har Tyskland ändå varit mitt hatlag genom VM-historien. Rätt lag vann.
+ Dirk Kuyt. När jag nu fick se honom spela igen insåg jag hur mycket jag saknat honom i Liverpool.
+ Målvakterna. Det var längesen så många målvakter skapade rubriker som under det här mästerskapet. Neuer såklart i en klass för sig, men även Navas, Ochoa och andra mindre kända målvakter imponerade.
+ Maradona. När det är VM syns och hörs Maradona, det är alltid bra.
+ David Fjäll, Johanna Frändén, Anna Brolin, Olof Lundh och Hasse Backe.
+Riktigt publikljud. Inga vuvuzuelor.
+ Erik Nivas texter.
+ Simon Banks texter.


- Domarinsatserna, mängder av misstag, tveksamma beslut och en otydlig gräns för vad som skulle ge varning eller inte.
- Skorna. Kom igen, olika färger på skorna, någon måste stifta en regel mot det.
- Frisyrerna. TV fokuserar på det, tidningarna fokuserar på det, spelarna fokuserar på det. Jag skiter i Ronaldos frisyr, jag skiter i Fellainis frisyr, jag skiter i Neymars frisyr. Fokus på fotbollen.
- Messis guldboll. Att han fick pris som turneringens bästa spelare är fel, det tror jag han kände själv också.
-England. Jag ville att det skulle gå bra för Liverpools spelare, men det är uppenbart att Hodgson inte ska sköta ett landslag heller.
-Semifinalerna. Brasilien skämde ut sig mot Tyskland och Holland-Argentina var 120 minuters avvaktande, semifinalerna blev verkligen besvikelser.
- David Luiz. Jag har aldrig sett hans storhet som mittback, med sitt spel i VM visade han för en hel värld att han inte är värd de 50 miljoner PSG köpt honom för.
-Spanien. Jag misstänkte att de inte var lika bra som förr, men att de skulle vara borta efter två matcher trodde jag inte.
- FIFA, Suarez avstängning var alldeles för hård och förtroendet för denna korrumperade organisation har nog aldrig varit mindre.
- Erik Hamrén, André Pops, Daniel Nannskog och alldeles för många av inslagen.
-Tjatet som Glenn Strömbergs målchansljud. Helt ointressant.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home