Thursday, July 03, 2014

Suarez avsked

Det är ingen tvekan om att Luis Suarez var vår bäste spelare under den förra säsongen, det spel han visade upp kan vara det bästa jag sett någon prestera i en Liverpool-tröja. När säsongen tog slut var jag övertygad om att han skulle spela hos oss även efter sommaren, att han nu är på väg bort är lite överraskande, men vad som är än mer överraskande är att jag inte känner mer för hans avsked. Med tanke på vad han betytt för oss de senaste åren borde jag vara ledsen och besviken över att han säljs, men något i mig tycker att det känns ganska skönt. Det är mycket positivt som följer med Suarez, på planen är han en magnifik spelare och det är många gånger han räddat oss från poängförluster, men det finns en baksida också.
Han har gjort en hel del dumheter sedan han skrev på för oss, det här är den tredje långa avstängning han dragit på sig och det är utan att ha fått ett enda röda kort. Klubben har hela tiden stått bakom honom, stöttat och hjälpt, men vid en viss gräns är det nog bättre att skiljas åt. Jag hade inte haft några problem med att ha Suarez kvar även nästa säsong, men hans förmåga att alltid hamna i problem är en anledning till att jag nog inte tycker att hans avsked är speciellt jobbigt.
Förra sommarens agerande, när han försökte gnälla sig från klubben, satte djupa spår i mig och jag trodde inte att jag skulle kunna förlåta det, men ju längre säsongen gick och ju bättre Suarez spelade, desto svårare blev det att inte gilla honom. Helt har jag dock inte kunnat släppa det, det lämnade en tagg i mig och det bidrog också till jag inte trott en sekund på de gånger han pratat om hur mycket han sett fram emot att spela CL på Anfield, hans ord har inte betytt något.
Det som slutgiltigt fick mig att tappa förtroendet för Suarez var hans förlåtelsemeddelande härom dagen, inte med ett ord nämnde han Liverpool eller de fans som faktiskt stöttat honom när hela fotbollsvärlden varit emot honom. Det är skit samma om han ska spela sin fotboll i Barcelona nästa säsong, det är med Liverpool som arbetsgivare han biter Chiellini och det är det namnet som borde stå först i hans ursäkt. Ursäkten kom såklart på beställning från Barcelona, den smutsiga klubb vars representanter snabbt var ute i media och hyllade Suarez för att han bad om ursäkt, att en ursäkt inte betyder något om beteendet upprepas var inget de nämnde. Det här var inte sista gången som Suarez gjorde en dum grej på fotbollsplanen, nästa gång är det Barcelonas fans som får försvara honom och det tycker jag känns ganska skönt.
Spelare kommer och går, men klubben består. Det finns ingen spelare som är större än klubben och jag tror inte det här nödvändigtvis behöver betyda att vi blir sämre nästa säsong, investerar vi pengarna klokt och låter de spelare vi har fortsätta att utvecklas ska vi nog kunna konkurrera i toppen ändå.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home