Saturday, November 10, 2012

Stockholmsvistelse

Vi kom för ett par timmar sedan hem från vår vistelse i Stockholm, vi har haft ett väldigt bra dygn i huvudstaden, med allt från god mat till bra musik. Anledningen till att vi åkte till Stockholm var från början Band of Horses spelning på Hovet, det var tredje gången vi hade äran att få se detta eminenta band. Passande nog var det också vårt gemensamma femårsjubileum igår och då passade det ju ännu bättre med en konsert och en hotellnatt, med medföljande hotellfrukost.
Konserten var i alla fall igårkväll, innan den såg vi till att inta en trerättersmiddag på en fin restaurang på vägen mot Hovet. Det var en otroligt god måltid, som gjorde oss, eller i alla fall mig, helt lagom mätt. Efter en promenad upp till Hovet och det sedvanliga t-shirtköpet i merchen var det dags att lyssna på förbandet. Goldheart Assembly var det som fick chansen att agera uppvärmade till Band of Horses den här gången och det gjorde de mycket bra, speciellt inledningen och avslutningen var mycket stark och den dagen de skaffar sig några till låtar av samma klass som t.ex King of Rome kommer de vara redo att locka mycket folk på egen hand och inte behöva draghjälp av mer etablerade artister. Strax innan nio klev Band of Horses på scenen och det följde därefter var ett styrkebesked. Bandets två senaste skivor har inte riktigt haft samma höga klass som de två första, men när de spelar låtarna live och blandar dem med de gamla godingarna blir det tydligt att den lilla oro jag haft för att man är på nedgång inte varit helt befogad. Visst, det är fortfarande Funeral, Is there a ghost och No one is gonna love you som lyser allra starkast, men de nya låtarna får en helt annan tyngd när man hör dem live och Ben Bridwells röst är så pass unik att man alltid kommer att känna ett behov av att få höra den. Funeral, som bandet körde som sista låt innan extranumret, är antagligen en av världens allra bästa livelåtar, den har en tyngd som är otroligt häftig och temposkiften som gör låten starkare än det mesta. Vi var mycket nöjda med spelningen när vi lämnade Hovet.
Efter en natt på hotell har vi idag vandrat runt på stan och tittat i affärer, det har inte blivit så värst mycket shopping, men lite kaffe köpte jag i alla fall. Med tanke på att helgen inte att hade kunnat vara så mycket bättre får det tredje avsnittet av årets säsong avsluta lördagskvällen.

Dagens låt: Band of Horses - The Funeral, från gårdagens spelning, någon vänlig själ på läktaren som filmade.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home