Wednesday, July 29, 2009

God mat, dålig film

Det blev den andra biovisiten på kort tid för oss igår, filmen vi såg var Drag me to hell, Sam Raimis nya rysare. Innan biografen åt vi en riktigt god middag på Söderhielmska här i stan. Kalvytterfilé med whiskysås är precis lika gott som det låter och kan varmt rekommenderas, det må kosta lite, men det var värt varendaste krona. Vädret var perfekt för att sitta utomhus och äta, mycket behagligt och väldigt mysigt.
Filmen däremot var inte lika prisvärd. Det brukar vara antingen eller när man ser rysare, antingen är de bra eller så är det riktigt dåliga. Den här filmen var riktigt dålig. Handlingen kretsade kring en bankarbetande kvinna, som drabbas av en förbannelse när hon hindrar en gammal tant från att få uppskov med någon skuld. Bitvis var det lite spännande, men när getter börjar tala och kakor får ögon har jag svårt ett engagera mig i det som händer. Några komiska scener med våld och kroppsvätskor fanns det med, men annars var det inte mycket att ha. Filmen hade fått bra kritik, så det kan ju vara så att jag inte greppar genren riktigt, men i mina ögon var det här en skitfilm.
Idag har vi varit iväg med en hel del saker från förrådet till Röda korset, bland annat min gamla tv och en del VHS-filmer som inte längre förtjänade sin plats i vårt förråd. Därefter åkte vi ner på stan för att titta igenom de skivor som SR P3 sålde ut. Det var kö in, så vi fick vänta i säkert tio minuter innan vi fick komma in, väl inne märkte vi snabbt att det inte var värt den väntan vi fick utstå. Det var mängder av skivor som såldes, men nästan allt var skit. Av de säkerligen 1000 skivor jag bläddrade igenom hittade jag två som jag kunde tänka mig att köpa, Joel Alme och Stina Nordenstam, och de hade jag redan. Det var den ena svenska vissångaren efter den andra och hur mycket dansband som helst. Jag hittade i alla fall en skiva med Savage Rose åt pappa, Malin köpte en Cranberries som tyvärr inte var lika bra som deras tidiga skivor.
Inte så många fynd på skivfronten idag alltså, men i morgon kommer Suedes debutskiva på posten, så jag kan inte klaga.

Dagens låt: Suede - Saturday night, den här skivan får jag vänta någon vecka på, men den som väntar på något gott...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home