Wednesday, January 21, 2009

Rocky

Det finns vissa filmer som aldrig blir för gamla, igår såg jag och Malin ett exempel på en sådan, nämligen den första Rocky-filmen. Det är väldigt roligt att se Stallone i en riktigt bra film, på senare år har han mest gjort skit, men i Rocky visar han att han faktiskt är en duktig skådespelare ibland.
Det märktes att det var längesen jag såg filmen, för jag hade för mig att själva boxningsmatchen var jättelång, men det var den inte. I Rocky IV tar fighten mellan Rocky och Ivan Drago upp nästan halva filmen, men här var det inte mer än fem minuter av matchen med. Visst, slutscenen där Rocky står och skriker Adrian är lite töntig, men filmen i sig är kanon. Filmmusiken är en av filmens stora tillgångar, jag gillar sättet som man använder samma låt i olika tempon för att sätta stämningen i scenerna. Sen är ju scenen där Rocky springer upp för trapporna och sedan hoppar runt och jublar en riktig klassiker.
Min första film om Rocky var den fjärde, där Dolph Lundgren är med som Ivan Drago. Jag såg den under en period i mellanstadiet då jag och en kompis såg många av Dolphs filmer och därför satt vi lite och hoppades på att svensken skulle vinna, trots att hans ryska karaktär inte är speciellt sympatisk. Om jag börjat med den första filmen och arbetat mig framåt tror jag inte att jag hade haft de känslorna, det är nämligen omöjligt att tycka illa om Rocky i den första filmen. Han är lite dum, men vill alltid väl och hans sätt att prata är underhållande.
Jag har fortfarande en Rocky-film som jag aldrig sett, nämligen femman, men jag har hört att den ska vara riktigt dålig, så jag får se om jag kanske låter den vara osedd.

Dagens låt: Ryan Adams - Touch, feel & lose, det känns fortfarande tråkigt att denna underbara artist tydligen bestämt sig för att sluta.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Rykten stämmer, 5:an är så usel att klockan stannar. Om du känner dig tvungen att se den, gör det så billigt som möjligt för dig /LIV

4:51 PM  

Post a Comment

<< Home