Sunday, December 07, 2008

Julmat i mängder

Igår var jag och Malin hemma i Kilafors och åt julbord med mor och far. Att äta julbord är alltid en tuff utmaning, det gäller att äta så mycket som möjligt innan mättheten kommer. Man får se till att fokusera på de saker som är allra godast, för att inte ta upp onödig plats i magen. Jag gjorde en liten miss igår, då jag tog en bit leverkorv, men annars lyckades jag pricka in de största delikatesserna. Det blev mängder av lax, skinka och revbensspjäll innan jag var proppmätt. Sedan väntade en halvtimmes matsmältande innan det var dags att gå in på efterrätterna. Det fanns inte speciellt stora mängder av efterrätter, men det fanns en tallrik som verkligen tilltalade mig, nämligen marsipangodiset. Jag såg till plocka på mig en hög med dessa godisar till kaffet innan jag gick tillbaka till vårt bord. Att kalla det gott är en underdrift, jag åt så snabbt att jag inte ens märkte att marsipanen var formad till rosor och grisar. Det gällde att inte känna efter, för när jag väl ätit upp den sista biten marsipan kunde jag knappt röra mig.
Maten är en av de allra bästa bitarna med julen och att få äta precis hur mycket man vill är onekligen en lyx, men det sätter sina spår. Inte ens i morse när jag vaknade var jag hungrig, men jag kunde få i mig en frukost och dessutom en ny delikatess ur paketkalendern. Idag var paketet extra lyxigt, en vitchokladpralin från chocolaterian inne i stan, otroligt god var den.

Dagens låt: Glasvegas - A snowflake fell(and it felt like a kiss), hittar inte texten, men otroligt bra är den i alla fall.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home