Saturday, November 29, 2008

Klantighet och kalender

Igår var jag klantig, väldigt klantig till och med. Jag var på väg hem från jobbet och hoppade in i bilen för att åka hem, då märkte jag att jag inte såg någonting ut genom rutan, det var alldeles för mycket is. Jag startade bilen, lade ur växeln och gick för att börja skrapa. När jag gjort färdigt framrutan och stod och jobbade med rutan på passagerarsidan kände jag att min sko började fastna, jag tittade ner och märkte att bilhjulet helt plötsligt hade hamnat på min fot. Jag kom snabbt loss, bilhjulet fortsatte nämligen bakåt, tillsammans med resten av bilen. Då insåg jag vad som var problemet, jag hade glömt bort att lägga i handbromsen och min bil rullade sakta bakåt mot en container. För att rädda mitt åk var jag tvungen att springa efter, öppna dörren och kasta mig in i bilen, för att genast dra i handbromsen och hoppas på att marken inte var för hal. Bilen hann rulla några meter innan jag fick stopp på den, i framtiden kommer jag att vara mycket noggrann när jag ska kliva ur min bil.
Det är första advent i helgen, vilket innebär att min favorithögtid närmar sig med stormsteg, nämligen julen. Jag fick faktiskt min första julklapp redan igår, av Malin. Hon har gjort en kalender åt mig där jag får öppna ett paket per dag, med start på måndag. När jag var liten hade jag en liknande kalender, där mamma och pappa hängde upp 24 små paket så att jag kunde öppna ett varje dag fram till julen, jag älskade den kalendern. Nu har jag alltså fått en ny sådan, jag är milt uttryckt mycket nöjd. Nu har jag både en paketkalender och en chokladkalender med Spindelmannen på, som jag också fått av Malin, min väntan på julafton kommer nog inte att bli speciellt jobbig i år.

Dagens låt: Johnny Cash - First time ever I saw your face
The first time ever I saw your face, I thought the sun rose in your eyes.
And the moon and stars were the gifts you gave

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag har en jobbig tvångstanke som jag ju aldrig kommer att förverkliga men den är att sticka fram foten när en bil kommer körande bara för att känna hur det känns när hjulet rullar över foten. Nu kan du hjälpa mig bli av med den, hur kändes det??
Och JA, jag vet att jag är knäpp!

7:11 AM  
Blogger Tomas said...

Det gjorde inte ont, men jag tror det har att göra med att mina skor är lite för stora, ja det finns skor som är för stora för mig, och därför kom mina tår undan. I gympaskor hade det nog varit lite värre...

3:10 AM  

Post a Comment

<< Home