Thursday, November 20, 2008

Ingen Orvar i år heller

Återigen gör SVT ett tråkigt val när det gäller årets julvärd. Lasse Kronér känns långt ifrån spännande. Jag har förespråkat Filmkrönikans gamle kung Orvar i flera år nu, men det kommer nog aldrig att bli av. Han skulle vara perfekt som presentatör av programmen och ljuständare, men det verkar inte SVT tycka.
Det börjar så smått att närma sig jultider nu och igår betalade jag många av de julklappar som jag handlat på internet, snart är jag färdig med mina inköp och kan börja fundera på rimmen.
Det är andra jultraditioner på mitt nya jobb om man jämför med hur det var på min förra skola. En del av traditionen här gör mig en aning orolig, nämligen hockeymatchen mellan lärare och elever. Min skola är en idrottsskola och de som går i nian här håller tv-pucksklass, medan jag bara stått på skridskor en gång de senaste tio åren. Jag är en fara för mig själv när jag är på en is och när man dessutom har motståndare som kommer försöka tackla omkull en kan det inte sluta med annat än massvis av blåmärken. Min räddning är att jag inte har några skridskor och således inte kan spela om jag inte börjar leta efter några att låna i tid, det tänker jag inte göra. För mitt eget och lärarlagets bästa kommer jag försöka missa matchen, så slipper jag gå skadad till jullovet. De kommer säkert behöva någon till sekretariatet och det är perfekt för mig som svensklärare.

Dagens låt: Oasis - Lyla
She's the queen of all I've seen
And every song and city far and near

0 Comments:

Post a Comment

<< Home