Monday, September 29, 2008

Hurtig på morgonen

Idag var jag duktig, jag lämnade nämligen bilen hemma och tog cykeln till jobbet. jag har pratat länge om att det varit dags att vila bilen och börja cykla i stället, men jag har varit väldigt duktig på att komma på anledningar till att ta det bensindrivna färdsättet till jobbet. Det kunde se ut att vara regn på gång, för kallt ute eller för varmt och skönt i sängen, bortförklaringarna har varit många. I morse hade jag dock bestämt mig. Jag ställde klockan 45 minuter tidigare än jag brukar och klev upp på en gång. Tidspressen fanns alltså inte, jag skulle lätt hinna cykla. Att det var kallt ute fick jag bortse från, det kommer nog dröja länge innan det blir någon inbjudande värme utomhus klockan sju på morgonen.
När jag ätit min frukost gick jag, satte mig på cykeln och trampade iväg. Tio minuter senare var jag framme på jobbet, det tog alltså ungefär lika lång tid som det brukar göra när jag åker bil. Jag hade väntat mig att det skulle ta åtminstone den dubbla tiden, men där hade jag fel. För att verkligen kunna njuta av cykelturen måste dock skaffa mig en sak, nämligen vantar. Mina fingrar var inte direkt i toppform när jag kom fram till cykelstället utanför mitt jobb, men resten av kroppen kändes oväntat pigg, trots att det var uppförsbacke under större delen av resan. Cyklingen var uppiggande och det var inte sista gången jag provade det färdsättet till jobbet.
Hemvägen var nedförsbacke i princip hela vägen, mycket behagligt, och när jag kom hem väntade en hel drös med nya skivor. Kaiser Chiefs, Fatboy, Okkervil River och den hett efterlängtade Streets. Inte helt fel.

Dagens låt: Fatboy - Springtime
Totally out of the blue
One dream of you
With my loved one near
Springtime is here

0 Comments:

Post a Comment

<< Home