Sunday, May 04, 2008

Pokerkväll

Igår hade vi poker, whisky och Ola & potatisarna-kväll hemma hos mig. Det var jag, Den Gamle Franken, Liv, Gorbatjov, Jeppsson och Dronten som radade upp oss vid pokerbordet för att göra upp om titeln som pokermästare för kvällen. Som vanligt blev det en prestigefylld uppgörelse och glåporden haglade, allt för att få motståndare ur balans. Vi hann med att spela två omgångar under de fem timmar som vi spelade. Jag och Liv vann en varsin omgång efter att ha slagit Den Gamle Franken i heads up vid båda tillfällena.
Samtidigt som vi spelade hade vi Sveriges första match i hockey-VM på i bakgrunden. Det är precis som vanligt med hockeyn, trots att det är ointressant hamnar det på i bakgrunden, ungefär som det brukar vara med melodifestivalen. Jag fattar inte riktigt varför man sitter där och tittar när ländernas C-uppställningar gör upp en titel som glömmer bort efter några veckor. Det går inte att jämföra med ett mästerskap i fotboll, som verkligen känns speciellt och extra. Det finns många anledningar till att fotbollen är mer spännande, dels är ju fotboll en mycket mer intressant sport än hockey. Fotboll är en konst och där kan man verkligen tala om vackra mål och genomtänkt spel, hockey handlar väldigt mycket om slumpen och det är alldeles för hafsigt och stökigt för att jag ska bli intresserad. Visst kan det vara spännande med OS och de VM där lagen får med bra spelare, men det är långt ifrån lika spännande som ett fotbollsmästerskap.

Dagens låt: Magnus Carlson - Ta orden ur min mun
När ljuset brunnit ner
då är det oss jag ser

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tur att du reder ut saker. I Våldis blogg fattade man varken ut eller in vem som vann vad.
Fast angående fotboll så är ju bara VM och EM intressant. Vem fan bryr sig om vem som vinner alla konstiga cuper de har?

12:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ja inhemsk punk och poker går hand i hand :) får ej glömma KSMB - en slemmig torsk som var pricken över i:et. Jag går som anonym i protest till att man inte kan spara identitet på blogger /LIV

12:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jeppsson...

2:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tror att Ironchoken missar skillnaden, där Halvbonden är mer retorisk korrekt i sin sammanfattning är jag mer en intrigskapare och suger åt mig stämningen som var spännande för ingen visste vad som skulle hända :)/LIV

3:18 PM  

Post a Comment

<< Home