Sunday, April 27, 2008

Heroes fortsätter

Halvvägs in i säsong två börjar intrigen verkligen sätta sig, Heroes gör en inte besviken. Den andra säsongen har många bra saker, exempelvis har man resan fått lära känna karaktärerna och det gör att man kan fokusera helt på konflikterna och hur de ska lösas. Säsongen har också några bitar som jag inte riktigt gillar, till att börja med är jag inte helt förtjust i handlingen kring Claire. Det är visserligen en aning tidigt att döma ut hennes karaktärs insats i serien än, men kärlekshistorien som utspelas på hennes High School, med cheerleaderkonflikter och sånt, känns inte så intressant. Det blev dessutom ganska sliskigt när hon och hennes pojkvän kysstes flygandes vid Hollywood-skylten. Jag hoppas den delen tar en mer actionfylld vändning snart. En annan bit som jag inte uppskattar så mycket är Hiros äventyr i forntiden, han får inte alls ta lika stor plats som under säsong ett och det är inte bra. Hiro är en av de mest intressanta och underhållande karaktärerna och jag hoppas han kommer tillbaka i rätt tidsålder igen snart.
Den uppumpade Peter Petrelli ser ungefär lika vilsen ut den här säsongen, men hans tid på Irland har varit spännande och nu verkar han vara på väg tillbaka, det är positivt. Hans bror, Nathan, och Parkman har båda tagit ett steg i rätt riktning och Mohinder står även han för en bra insats.
Intrigen är spännande och det ska bli än mer spännande att se hur Sylar kommer att passa in i allt som händer, även om han inte varit med lika mycket som under förra säsongen än så dominerar han de scener som han finns med i.
Vi har inte så många avsnitt kvar innan Heroes är slut, sedan är det bara att invänta släppandet av nya episoder. I väntan på det har jag och Malin kvar att se min Extras-box som jag fick när jag fyllde år, nu verkade det dessutom som om Malin tipsats av en arbetskamrat om en ny, spännande serie. Jag har i många år saknat att följa en serie, nu förstår jag varför jag saknat det. Att ha en serie där man verkligen längtar efter att se nästa avsnitt är härligt. Det var så med Carnivale, där ville man bara framåt hela tiden, det är så med Heroes, det är mycket svårt att sluta titta och om det är så med den serien också väntar mer trevlig tv-tid framöver. Först ska dock hjältarna i Heroes avsluta sina äventyr.

Dagens låt: Moneybrother - My little girl straight from heaven
I know I told ya'll
No more love songs
But My lil’ girls straight from heaven

0 Comments:

Post a Comment

<< Home