Saturday, April 26, 2008

Mat med störningsmoment

Igår var jag och Malin till Bollnäs för att äta middag med mitt arbetslag, det var första gången på länge som vi var samlade allihop, så det var trevligt. Vi var nästan tjugo personer som var uppradade vid ett långbord på Highlander inn bredvid mitt gamla stamställe, Videohallen.
Maten som serveras på denna restaurang är turkisk och det är mycket gott. Jag och Malin åt någon typ av lammfärs som var inlindad i pitabröd, till det fick man en god sås och potatis. Det var inte riktigt lika gott som när vi åt på Libanesen på hörnet i torsdags, men gott var det.
En negativ sak var att vi, eftersom vi kom sist, hamnade närmast högtalaren som fanns utplacerad bredvid bordet. Ur den högtalaren strömmade musik från radiokanalen Lugna favoriter. Musiken där är inte riktigt min grej, även om de spelade en del gamla godingar från min högstadietid, men det är inte musiken som är det allra värsta. Lugna favoriter har nämligen fått för sig att de måste sjunga in egna jinglar som de kan spela upp mellan låtarna, utifall någon glömt vilken kanal det är de lyssnar på. De där jinglarna är helt outhärdliga. Oftast är det en kvinnlig röst som stönar fram Luuuuuuuuugnaaaaaa faavoooooooriiiiiiter. Jag antar att man gjort på det sättet för att själva jingeln ska låta som en lugn favorit och visst är den gansla lugn, men den kan omöjligen vara en favorit för någon. Det låter mycket töntigt och jag kan inte låta bli att bli lite irriterad när jag hör den. Radioreklam i sig är något som jag har väldigt svårt för, men det blir som allra värst när de ska sjunga in jinglar, Bilmetrojingeln som spelades på bandyn för något år sedan är ett annat exempel på hur hemskt det kan bli.
Annars var det en trevlig kväll. God mat och en givmild arbetskamrat som bjöd hela sällskapet på efterrätt. Idag ska jag försöka få lite jobb gjort, inte många veckor kvar innan lovet nu.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - Joy and Jubilee
This is what i want to be
Everything inside of me,
Inside of me

0 Comments:

Post a Comment

<< Home