Monday, April 07, 2008

Kall match

Igår besökte jag och Malin Strömvallen för att se hur Norrköping står sig i sin comeback i allsvenkan, det vore verkligen en överdrift att påstå att jag var nöjd med det jag fick se. Visst var jag beredd på att de inte skulle hålla någon högre klass, men så här dåliga hade jag inte väntat mig att de skulle vara. Gefle är ett dugligt lag i allsvenskan, de kommer säkert att hänga kvar med hyfsad marginal och att Peking förlorade är inte något att vara besviken över, men spelet man presterade var fruktansvärt. Så fort man kom in med bollen på offensiv planhalva slog man rejäla felpassningar och anfallen var väldigt uddlösa. Amuneke är snabb och har ett bra tillslag, men det skulle inte skada om han slog en passning ibland också. Det spelar ingen roll hur många medspelare han har med sig, när han kommer i närheten av straffområdet så skjuter han. Matchen var skapligt underhållande till och från, men det var Gefle som stod för den biten. Fotboll i april är ofta en kallt, det var det även igår. Mina converse var inte de rätta skorna för två timmar stillastående utomhus och både jag och Malin var ganska frusna när vi lämnade arenan några minuter innan slutsignalen. Norrköping kommer att få slita hårt för att inte hamna i superettan igen nästa säsong, tyvärr.
Det kalla vädret fortsatte idag. I Gävle regnade det, inte roligt. I Arbrå snöade det, ännu mindre roligt. Jag ahr gått och väntat på våren länge nu och det att ha promenerat i solen i lördags hade jag hoppats få fortsätta gå i min sommarjacka utan behöva frysa, men när jag kom till Arbrå i morse var det som att kliva in i ett vinterlandskap. Som tur är passerade en snäll kollega i bil och plockade upp mig, då slapp jag gå från stationen upp till jobbet.
Jag vet att jag är lite sen med att upptäcka det här, men Babyshambles och Pete Doherty är verkligen högklassig pop. Efter allt skrivande om honom i tidningarna har jag inte kommit mig för att lyssna på hans musik, trots att en säker källa som YWNK bekräftat Dohertys storhet. Nu har jag i alla fall börjat lyssna och det är väldigt bra och väldigt varierat. Just nu är det Shooter´s nation jag lyssnar med på och låtar som There she goes och Delivery är bevis på att musiken håller mycket hög klass.

Dagens låt: Babyshambles - French dog blues
My love, my love, she sits with me, I love, I love her company

0 Comments:

Post a Comment

<< Home