Tuesday, April 01, 2008

Första april

Idag är det den där dagen då alla tidningar innehåller både bra och dåliga försök till att lura i befolkningen en massa lögner, mycket mer än så brukar man inte märka av att det är första april. Som lärare är det dock lite annat, då märker man i allra högsta grad av att det här är en dag då man ska luras och det finns ju inget roligare än att lura en lärare. Nu är det inte så många bra skämt man råkar ut för under en sådan här dag, däremot är mängden dåliga skämt enorm. Några exempel på skämt som jag utsatts för under dagen:
-När jag gick igenom korridoren var det en elev som ropade till mig. Du tappade en penna, sade han. Givetvis vände jag mig om för att kolla efter pennan, i stället för att se en penna möttes jag av ett hånfullt "April, april".
-Under en av lektionerna hade mina elever ställt om klockan tio minuter, när jag kom in sade de att jag var försenad. Som tur är har jag nu en klockan på armen och efter en snabb titt på den insåg jag att de försökt att lura mig.
-På samma lektion var det en elev som sade att det var dags att sluta, när jag kollade på klockan för att se efter om det stämde ropade denne "April, april".
-På lektionen efter var det en av mina elever som pekade mot dörren och sade att det var en elev på väg in som inte skulle vara där, instinktivt vände jag mig mot dörren och fick återigen höra den numera välbekanta frasen "April, april".
Så här höll det på under dagen och jag börjar nu känna mig ganska nöjd med att den här lurardagen är över för i år.
Om några månader, närmare bestämt den första oktober, kommer Magnus Betnér tillbaka till Gävle för att uppträda med sin nya ståuppshow. Jag införskaffade biljetter idag, det kommer att bli grymt bra, det är jag övertygad om.
Igår var det förresten Christian Kjellvander på P3 live, det var mycket bra. Det passade bra att det sändes just igår, det är idag nämligen fyra månader sedan jag och Malin såg honom i Gävle. En mycket bra kväll var det.

Dagens låt: Christian Kjellvander - Two souls
We're both breathing
I hear your breath
You can only ever die in two arms
I like yours the best

0 Comments:

Post a Comment

<< Home