Thursday, April 17, 2008

Majblomman

Varför går alla små skolbarn runt med snorgröna väskor? Den frågan ställde jag och Malin oss när vi var på väg mot posten för att hämta ut min vackra klocka. Det enda jag kunde tänka mig var att de fått väskor i något slags projektarbete i skolan, alternativt att de fått väskorna för att de börjat första klass, något ologiskt att de börjar synas nu i såna fall eftersom de snart slutar skolan. När vi stannade vid hemköp för att handla märkte vi vad de där väskorna innehöll, då möttes vi nämligen av tre små barn som desperata skrek mot oss: Vill ni köpa majblommor?
De gröna väskorna innehöll alltså årets upplaga av majblommorna, jag vet inte när man började skicka med väskor till försäljarna, så var det i alla fall inte på min tid.
Majlommmorna är till en god sak och eftersom barnen var sympatiska, om än en aning påträngande, köpte vi fyra stycken småblommor. Det är lite irriterande att man inte kan göra dem lite bättre, de är väldigt plastiga och opraktiska att sätta fast på en jacka. Malin lyckades hitta en plats som man kunde sätta blomman utan att sabba jackan, så där satte jag min också. Idag när jag gick hem från tåget märkte jag hur praktiskt det faktiskt var att ha blomman synlig på hackan, torget var fyllt av barn med gröna väskor, men när de kom i närheten var det bara att peka på blomman på jackan så bytte de offer.


Dagens låt: Kaiser Chiefs - Saturday night
'Cause I don't wanna waste a moment with you
I just wanna dance the whole night through
Cut through the city on a Saturday night
Cause you and me, we're on the edge of a knife

0 Comments:

Post a Comment

<< Home