Thursday, March 20, 2008

Påsk

Jag är svag för högtider, t.ex är julen min favorittid på året. Nu är det dags för en av våra stora helger, nämligen påsk. Påsken har mycket av det som är bra med julen, god mat och massor av godis, dessutom har man som lärare en hel del ledighet. Att man inte får påskklappar kan jag ta, det vore inte lika roligt vid jul om man gav vid påsk också. En sak gör dock att påsken hamnar en bit nedanför julen i min ranking och det är pyntet. Vid jul är det mysigt med rött pynt och stearinljus när det är mörkt ute, det ger stämning, men jag kan inte fatta hur man resonerat med pynten kring påsk. Fjädrar i de mest skräniga färger man kan tänka sig och hårdkokta ägg som man målat i konstiga mönster, att jag dessutom inte är något större fan av ägg gör inte saken bättre. Det känns som om de färger som aldrig kommer till användning annars får sin tid i rampljuset i de här tiderna. God mat, tid med familjen, ledighet och avkoppling gör att jag gillar påsken, men den kommer aldrig att ge samma stämning som julen så länge det ses som nödvändigt att sätta upp knallgula fejkfjädrar i varenda affär på stan.
Mitt inhopp som innebandycoach idag måste ses som godkänt, mitt lag kämpade ikapp ett underläge i sista gruppspelsmatchen och visade vid ett flertal tillfällen under dagen att man var ett gäng att räkna med. Nu vet jag inte hur långt det räckte, jag var en dålig coach framåt eftermiddagen och begav mig hem till Gävle när det vankades slutspel, men de gjorde säkert bra ifrån sig.
Jag såg Terminator 2 tillsammans med Malin under kvällen, hon hade inte sett den tidigare och så kan man ju inte ha det, den filmen måste man ha sett. Att T2 är tidernas bästa actionfilm är givet, trots att den börjar få en del år på nacken är den fortfarande riktigt, riktigt bra. Arnold är grym i huvudrollen och Linda Hamilton gör en av de hårdaste kvinnliga rollerna jag sett på film, att dessutom Robert Patrick är klockren som T-1000 gör inte saken sämre.

Dagens låt: Nick Cave - Into my arms
And I don't believe in the existence of angels
But looking at you I wonder if that's true
But if I did I would summon them together
And ask them to watch over you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home