Friday, March 07, 2008

Band of horses!


Malin...

...och jag besökte Band of horses spelning igår. Platsen var Debaser Medis i Stockholm.

Vi var tidigt på plats och lyckades knipa bra platser redan från början. Lokalen var schysst, säkert en bra klubb när det inte är spelningar.

Inledde gjorde Tyler Ramsey, en man i skägg.

Det var en helt okej konsert, de instrumentala bitarna en aning tråkiga, men han hade en bra röst och ett par starka låtar. En bra inledning.

Det andra förbandet hette Cave singers, tre herrar i skägg.

Vi var måttligt imponerade, även om det tog sig mot slutet. Gitarristen ska ändå ha en eloge, han var bättre än resten av bandet.

Sedan kom äntligen Band of horses in på scenen och man inledde med två låtar där sångaren Ben Bridwell stod för det mest intensiva steelguitarspel som jag någonsin sett. Ett underskattat instrument steelguitar. Redan första låten var så bra att jag kände att jag fick det där konsertleendet som jag bara får på riktigt bra spelningar.

Sedan kom gitarren fram. Band of horses är ett riktigt bra band, men det är svårt att inte vara det med en frontfigur som Ben Bridwell. Hans stil när han sjunger är svår att slå, han ser lite smågalen ut när han står där på scenen, men det känns väldigt äkta.

När jag insåg att alla som stått på scen under kvällen haft skägg eller åtminstone antydan till skägg kände mig lite utanför med min kala haka. Jag tror aldrig jag varit på ett skäggtätare ställe än Debaser Medis igår. Inte nog med att alla på scenen hade skägg, det var ovanligt många i publiken också.

Bridwell visade verkligen energi och spelglädje på scenen, otroligt cool.

Ben Bridwells sång backades upp bra av Tyler Ramsey och den skicklige keybordspelaren, vars namn fallit ur mitt minne. Också de hade skägg.

Precis när man trodde att det inte kunde bli så mycket bättre åkte banjon fram.

Vi stod några meter från scenen och njöt i fulla drag, något man kan se på min lätt galna blick.

De kom ut en andra gång och rev av några till klasslåtar, svetten flög av Ben Bridwell, men han hade ork kvar.

Sedan lämnade Band of horses scenen för sista gången den här kvällen. Vi var trötta och småslitna när vi lämnade den varma lokalen, men mycket, mycket nöjda. Det här var den bästa spelningen jag sett på mycket länge.

Dagens låt: Band of horses - Ode to LRC
The world is such a wonderful place
The world is such a wonderful place

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Åh, äntligen får man se den omtalade Malin! :P Kul att ni fick en bra kväll, men jag är tvungen att fråga; vad hände med din klass i fjällen? Ha det bra!

10:35 AM  
Blogger Tomas said...

de åkte i torsdags, men jag stannade hemma. inte riktigt läge för mig att åka nu.

3:35 AM  
Blogger Din vän said...

Avundsjuk är jag. Jag älskar Band of Horses, men har bara hört skivorna. Om och om igen. Aldrig live. Ännu.
RS
kulturbloggen.com

3:45 PM  

Post a Comment

<< Home