Tuesday, February 26, 2008

Två dagar in på lovet

Har varit sparsamt med uppdateringar de senaste dagarna, men jag har haft ganska fullt upp så jag har inte riktigt haft tid att skriva. Nu kommer i alla fall en redogörelse över vad jag haft för mig de senaste dagarna. Till att börja med ska jag berätta något som nog kan överraska många i min närhet, jag har bakat fem gånger de senaste tre dagarna. Jag tar det igen utifall någon blev så chockad att man glömde, jag har bakat fem gånger de tre senaste dagarna. Nu har jag inte bakat ensam, Malin har också varit med, men jag har i alla fall varit delaktig. Vi har bakat matbröd, kladdkaka, pizza, scones och ännu mer kladdkaka. En riktigt bra inledning på lovet och jag är redan nu nedvarvad och avkopplad från arbetandet. Bakning var inte alls lika avancerat som jag alltid föreställt mig och med tanke på hur gott det blivit var det här nog inte de sista gångerna som jag körde ner mina händer i en burk för att arbeta ihop en bra deg. Förutom att vi råkade bränna sönder lite blockchoklad har baken varit lyckade hittills också, är riktigt stolt över vår insats faktiskt.
Igår var vi på bio och såg Sweeney Todd. Jag gillar Tim Burtons filmer, de är alltid väldigt snygga och alltid mycket speciella, det här var inget undantag. Inledningen var lite seg, men när filmen kom igång och blodet började spruta njöt jag i fulla drag. Att det var en musikal var inget jag reagerade över, det kändes helt naturligt och det är ett gott betyg. Förhoppningsvis kommer vi iväg på bio i morgon också, då är det nämligen dags för Darjeeling Limited, Wes Andersons nya film. Jag älskar Rushmore, Royal Tenenbaum och Life Aquatic, så jag är rätt övertygad om att jag kommer att uppskatta den här filmen också
På tal om film måste jag ta upp en sak från festen jag var på i fredags. Det var en av Malins kompisar som påstod att Terminator var en bättre film än Terminator 2, jag har fortfarande inte riktigt kommit över det. Visst är Terminator en mycket bra film, men det går inte att jämföra den med en banbrytande film som T2. Att trean var en skam för filmserien var vi överens om, men när det gällde de två första filmerna kunde vi inte enas. Argumenten för tvåan är många, allt från att Arnold är hjälte i stället för skurk till att effekter och handling är bättre, det är en som en uppgraderad Terminator där man tagit de bra bitarna från första filmen och lagt till det som saknades för att göra den ultimata actionfilmen. Terminator 2 är den bästa actionfilm som någonsin gjorts, så är det bara.

Dagens låt: Nick Cave & the Bad seeds - Black hair
To kiss her milk-white throat, a dark curtain of black hair
Smothered me, my lover with her beautiful black hair
The smell of it is heavy. It is charged with life
On my fingers the smell of her deep black hair

0 Comments:

Post a Comment

<< Home