Sunday, December 02, 2007

Veckans lista v.48

1. Christian Kjellvander - Gårdagens spelning var den här veckans riktiga höjdare, det var roligt att se Kjellvander live igen och han var precis lika bra som jag mindes honom. Han har en röst som är extremt bra och arrangerar låtarna på ett sätt som gör att de får ännu en dimension live. Ibland kan man se konerter som är bra, men där låtarna låter precis som på skiva, så är det inte med Kjellvander. Det känns lite extra att höra hur de framförs live. Spelningen var helt enkelt skitbra och dte blev inte sämre av att sällskapet var trevligt.
Kjellvander ska ses live, så är det bara.

2. Steven Gerrard - Tidigare i veckan hyllade jag Fernando Torres, men en som inte heller får glömmas bort just nu är vår kapten, Steven Gerrard. Han presterar nu en fotboll som väldigt få i världen klarar av och frågan är om han inte är världens bästa spelare just nu. Matcherna mot Bolton och Newcastle har kanske inte riktigt varit några värdemätare, men Gerrard har varit makalösa i båda dessa matcher. Idag mot Bolton var han överallt och spelade fram till de två första målen innan han själv satte trean på straff. Det var samma sak mot Newcastle, förutom att han då inledde målskyttet själv innan han serverade sina lagkamrater. Gerrar är bollvinnare, spelfördelare och målskytt i ett och sådana spelare finns det inte många av här i världen. När Gerrard är i den här formen är vi väldigt svårstoppade.

3. Jason Alexander - Sista säsongen av Seinfeld finns nu i min ägo och även om det inte var så längesen jag fick den, så har jag hunnit igenom drygt halva säsongen redan. Som vanligt är det George som briljerar allra mest, avsnittet där han försöker lura sina före detta svärföräldrar att han har ett hus i Hamptons är mycket underhållande. Nästa helg kommer jag nog att ha sett alla avsnitt av den här serien och det kommer kännas lite tomt.

4. Magnus Carlson - Det har blivit en hel del med både WW och hans solomaterial de senaste veckorna, det finns onekligen låtar för alla sinnesstämningar i deras utbud.

5. Kristoffer Åström - Även om han gjorde en kanonspelning igår så hamnade han lite i skymundan när Kjellvander stod för en sådan magnifik insats. Det får dock inte glömmas att Åström lyckades få tyst på en på vissa ställen, bland annat raden på bakom oss, överförfriskad publik, trots att musiken han spelade var tyst och sorgsen. Jag hann störa mig många gånger på att det pratades i lokalen, men att det var så pass tyst som det ändå var under Åström är ett mycket gott betyg till honom. Sen är ju All lovers hell fortfarande en otroligt bra låt också.

Dagens låt: Weeping Willows - My wish came true
But when you came through the door
I knew I’d wait no more

0 Comments:

Post a Comment

<< Home