Wednesday, November 28, 2007

Rockbjörnen 2007

Då var det dags att dela ut den där rockbjörnen igen och eftersom det garanterat kommer vara fel personer som prisas på galan så tänker jag passa på att dela ut mina rockbjörnar här och nu:

Årets svenska kvinnliga artist: Säkert! - Jag har inte lyssnat så mycket på någon kvinnlig svensk artist i år, men Annika Norlins nya projekt fastnade jag för. Starka låtar som "Allt som var ditt" och "Det kommer bara leda till nåt ont" gjorde att jag var tvungen att köpa skivan och då märkte jag att det fanns fler guldkorn att hitta där.

Årets svenska manliga: Christian Kjellvander - Här var det tuff konkurrens, speciellt med tanke på att både Moneybrother och Jens Lekman släppt nya skivor under året, men det går inte att komma ifrån att skivan som Kjellvander kom ut med härom veckan är otroligt bra. Jag älskade den första skivan, jag dyrkade den andra skivan och den här kan jag inte sluta att lyssna på. Mount pleasure innehåller mängder av bra låtar, men här får Moneybrother nöja sig med att ta andraplatsen.

Årets svenska grupp. Weeping Willows - Även om konkurrensen var rätt tuff även här, band som Perishers och Isolation Years har släppt starka skivor under året, så var det mycket lätt att hitta en vinnare. Fear & Love är ett otroligt bra album och Weeping Willows är givetvis årets svenska grupp.

Årets svenska nykomling: Kapten Hurricane - Här var det svårare, jag kan inte komma på någon nykomling som jag lyssnat speciellt mycket på under året. Därför ger jag mitt pris till ett band som borde kunnat bli årets nykomling om bara musiksverige hade lite bättre smak. Kapten Hurricane är ett väldigt bra band som jag hittade via myspace och efter att ha lyssnat igenom deras musik kan jag inte säga annat än att de förtjänar att höras av fler.

Årets svenska låt: Moneybrother & Ane Brun - It might as well be now - Här kan ajg inte komma ifrån Moneybrother, den här låten är helt enkelt för bra för att inte prisas.

Årets svenska album: Weeping Willows - Fear & Love - Behöver egentligen inte motiveras, när världens bästa band släpper nytt är det rätt givet att de ska prisas så mycket som möjligt.

Årets utländska artist: Bright Eyes - Här var det tuff konkurrens mellan Conor Oberst och Ryan Adams, men ajg tycker trots allt att Cassadaga är snäppet vassare än Easy tiger och därför hamnar det här priset hos Bright Eyes.

Årets utländska grupp: Arctic Monkeys - Det här bandet har jag lyssnat på en hel del under året och deras skiva är verkligen mycket bra. Låtar som "505" kan man inte få nog av och även om jag missade deras spelning i Stockholm så känns de som ett ganska givet val som årets grupp, trots att ett band som Editors också släppt nytt under året.

Årets utländska låt: Bright Eyes - No one would riot for less - Otroligt stark låt från Cassadaga, som i en perfekt värld skulle ta hem det här priset hur enkelt som helst.

Årets utländska album: Bright Eyes - Cassadaga - Tuff konkurrens här också, men Cassadaga är den bästa skivan som gjorts av en utländsk artist under året. Det grämer mig att jag missade Bright Eyes när han var på besök i Sverige, men det kommer förhoppningsvis fler chanser.

Årets svenska live-akt: Weeping Willows - Jag såg bandet tre gånger under turnén, första gången av de tre var enormt bra. Jag har sett många bra spelningar i år, men WW på Skottes gör att priset hamnar hos mina största favoriter.

Dagens låt: Bright Eyes - No one would riot for less
so love me now, hell is coming
yeah kiss my mouth, hell is here

0 Comments:

Post a Comment

<< Home