Saturday, December 01, 2007

Julkalendern

Idag hamnade jag av en slump framför det första avsnittet av årets julkalender, jag minns inte vad den hette men den handlade om ett barn som önskade sig en riktig jul i julklapp i alla fall. Det var ganska roligt att se hur kalendern var, även om jag inte har några som helst funderingar på att följa den. Det första året jag bodde här i Gävle hade jag bestämt mig för att följa alla avsnitt och köpte därför en sån där svindyr kalender, det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det blev så att jag inte såg ett endaste avnitt och luckorna i kalenderna öppnades i stället på en fest några veckor efter jul.
När det gäller julkalendrar är jag rätt övertygad om att de flesta i min generation anser samma sak, nämligen att det aldrig kommer att komma en som håller samma klass som Sunes jul. Det är den enda kalendern som jag har starka minnen av, visst minns jag vissa avsnitt från andra års kalendrar, men Sunes jul minns jag väldigt mycket av. Sunes jul är också en av anledningarna till att jag inte kan ta de nya Beck-filmerna på allvar, förutom att de är ganska sega och enformiga är det väldigt svårt att känna spänning när Sunes pappa jagar mördare.
Årets julkalender kommer säkert att uppskattas av de som ser den, Vanna Rosenberg och Allan Svensson är skådespelare som brukar göra bra ifrån sig och de verkar ha fått roller som de passar för.

Dagens låt: Moneybrother - Falling in love(With christmas time)
Don´t need no falling snow, the lack of light alone
Is proof that winter´s coming on

0 Comments:

Post a Comment

<< Home