Sunday, November 25, 2007

Veckans lista v.47

1. Ryan Adams - Veckans förstaplats känns rätt given eftersom veckans konsert var så pass bra. Jag trodde aldrig att jag skulle få se Ryan Adams live, hans skivor hade börjat tappa och de recension jag läst från andra spelningar har inte varit speciellt positiva, men så kom Easy tiger. Easy tiger var skivan som fick mig att återigen börja tro på Ryan och den fick mig att skaffa biljetter till hans spelning på Chinateatern samma dag som de släpptes. Nu har jag sett Ryan och jag är väldigt glad över det.

2. Jamie Carragher - I gårdagens match mot Newcastle sattes han inte på några större prov, han hade det så pass lugnt att han kunde ta sig upp i anfallet en gång och avlossa ett skott. Nu är det inte gårdagens match som gör att Kung Carra tagit plats på veckans lista, det är snarare något han inte var med om som gör att han är med. I veckan missade nämligen England EM och det är vekligen inte något jag sörjer. Tidigare har Carra tackat nej till landslaget av den enkla anledningen att han inte tyckte att han fick en ärlig chans att spela sig in på sin favoritposition, resultatet av att man inte satsade på Carra blev att man fick ställa upp med en medioker backlinje i den avgörande matchen mot Kroatien och det var en av anledningarna till att de engelska spelarna får en längre semester än många av sina klubbkamrater.

3. Johan Antilla - I början av den här veckan hade jag ett litet återfall in i trallpunken och det bandet det blev mest lyssnande på var Radioaktiva Räker. Deras sångare, Johan Antilla, var en av mina favoriter när jag gick på högstadiet och jag var alltid snabb med att köpa på mig det material de släppte. Antilla spelade dessutom en soloskiva som hette Ensamvarg, den var helt klart över förväntan. Det var en akustisk skiva med bra texter och sköna melodier och där visade Antilla att han kunde mer än bara sjunga punk. Nu var det längesen jag hörde jag något av Antilla, men jag träffade en av Kusens arbetskamrater på en fest för någon månad sedan, han kändes tydligen Antilla och hade lite koll. Tydligen bodde min gamla punkidol i huvudstaden och jobbade med datorer, så musiken verkar vara ett avslutat kapitel för honom.

4. Andreas Westh - Bollnäs har börjat säsongen mycket bra och är obesegrade efter tre omgångar. Westh är den spelare som håller ihop giffarnas försvar och det gör han alltid på ett utmärkt sätt, med honom i backlinjen är Bollnäs svårspelade och det är bara att hoppas att man fortsätter lika bra säsongen igenom. Inte nog med atr Westh är en stabil back, han har också satt en del straffar under de första matcherna, så det ser ut att kunna bli en bra säsong både för honom och för Bollnäs GIF.

5. Pavel Brendl - Ett lag som inte inlett sin säsong på bästa sätt är Brynäs IF, där ser det allt annat än bra ut, med sparkade tränare, styrelsemedlemmar som avgår och spelare som inte presterar. Den enda som kommer någonvart just nu är den spelare som de flesta var mest oroliga över innan säsongen började, nämligen Pavel Brendl. Gamla trotjänare som Dackell och Sjödin producerar ingenting, men Brendl ser till att komma med i målprotokollet ganska ofta. Om Brynäs inte ska hamna i kvalserien måste fler än Brendl göra mål, så är det inte nu.

Dagens låt: Christian Kjellvander - Polish daughter
Touching all the trees to see if there was one with bark
like mine

0 Comments:

Post a Comment

<< Home