Sunday, December 02, 2007

Åström och Kjellvander

Igår var Christian Kjellvander här i stan och bjöd på underbar musik, med sig hade han Kristoffer Åström som support. Eftersom jag sett båda dessa artister tidigare kom det inte direkt som en överraskning att det var så pass bra som det var, men det är aldrig fel att få sina förväntningar uppfyllda.
Åström spelade akustiskt utan band, till skillnad från i somras då jag såg honom, och det gjorde han bra. Låtarna blir lite annorlunda när de spelas på det sättet, men de fortsätter att vara bra. Jag gillar Åströms röst skarpt och jag har alltid varit mer för hans solomaterial än det han gjorde med Fireside. Nu kände jag inte igen mer än ett par av låtarna och det gör att jag nog måste börja köpa på mig fler av Åströms skivor, det var nämligen skitbra och när inte ens syrran tycker att en akustisk konsert är tråkig är det ett tecken på att det håller hög kvalitet.
Kjellvander hade med sig ett band som stöttning, men det går inte att komma ifrån att det är hans röst som gör musiken till något alldeles extra. Det var glädjande att han körde en del låtar från Songs of soil också, han brukar visserligen ta med några låtar från den skivan när han spelar live, men det kommer trots det alltid som en liten överraskning när tonerna från dessa låtar börjar ljuda. Låtarna från nya skivan låter mycket bra live, det blir mer tryck i musiken än på skivan och det gör att en del låtar växer. Two souls är ett mästerverk på skivan, men live är den ännu bättre. En sak jag reagerade över var att Kjellvander måste ha rört sig mer bara under den första låten än han gjort under alla de spelningar jag sett med honom tidigare tillsammans, han var riktigt aktiv på scenen till och från och det var lite ovant att se från honom. Mycket bra var det och återigen har Spelplats Gävle sett till att alla gävlebor med smak fått ha en underbar afton.

Dagens låt: Weeping Willows - Into the light
When she comes by
She’ll bring the warmth and melt the ice
Then we will fly into the light

0 Comments:

Post a Comment

<< Home