Saturday, November 17, 2007

Veckans lista v.46

1. Ryan Adams - På tisdag är det alltså dags, då ska jag äntligen se detta geni live för första gången. Jag har lyssnat på Ryan sedan han släppte "Gold", en skiva som jag fortfarande håller som en av de bästa skivor som någonsin gjorts. Det han gjort efter den skivan har hållit en väldigt varierande kvalitet, men den nya skivan är det bästa han gjort på länge. Jag har hört att Ryan ska vara väldigt ojämn live, så jag hoppas verkligen att vi får se honom när han är på sitt allra bästa humör. Med hans låtar borde det vara svårt att få till en konsert som inte är underbar, så jag är inte speciellt orolig över att vara missnöjd när jag lämnar lokalen på tisdag. Det finns några låtar som jag hoppas få höra mer än andra, men den jag hoppas mest på är min personliga favorit Harder now that it´s over. Det är en av de bästa låtar jag hört, mycket bra text och en melodi som man inte kan annat än uppskatta. Annars hoppas jag på mycket material från "Gold" och "Heartbreaker", att han kör mycket från "Easy tiger" räknar jag med.

2. Paul Fusco - Alf blir bara bättre och bättre ju mer jag tittar, i helgen har jag hunnit med att se fem avsnitt på min box och nu är det bara två stycken kvar. Den andra säsongen är bättre än den första, kommentarerna sitter klockrent varje gång och samspelet med familjen Tanner, speciellt Willy, är perfekt. Nu blir det till att leta upp säsong tre så fort som möjligt, jag har vant mig vid en dos Alf varje helg den senaste tiden, så det skulle kännas lite konstigt att helt plötsligt vara utan.

3. Christian Kjellvander - I veckan blev det klart att jag ska se honom två gånger under hans nuvarande turné, första gången blir här i Gävle den första december, den andra gången blir fredagen veckan efter i Norrköping. Jag har verkligen fastnat för hans nya skiva, den blir bara bättre och bättre och ju mer man lyssnar, desto mer märker man hur briljant Kjellvander har byggt upp sina låtar för att de ska få ett extra djup. Jag läste en recension från turnépremiären och det verkar onekligen som om Kjellvander är i högform även på scenen, det ska bli otroligt roligt att se honom igen.

4. Marko Herajärvi - Bandysäsongen är i full gång nu och ävn om jag inte hunnit se några matcher live än, så tycker jag det verkar som om laget som Bollnäs har i år håller minst lika bra klass som fjolårets. Visst, det har försvunnit två tunga namn i Ville Altonen och Timo Oksanen, men nyförvärven som ska ta över har redan börjat visa upp sig. Det började med att Antti Ekman slog till med två mål i premiären och följde upp dem med ett mål mot Falun i onsdags, sedan klev den nya målvakten Marko Herajärvi också fram och visade att han är en bra ersättare till Timo. Fakun fick en straff med två minuter kvar att spela i onsdags, ställningen var 3-3 och ett mål då skulle troligtvis varit förödande för Bollnäs. Herajärvi räddade straffen och samtidigt en poäng, vi verkar inte behöva oroa oss över målvaktsfrågan i vinter heller.

5. Orvar Säfström - Nu kommer snart årets julvärd att presenteras och jag fortsätter att hålla fast vid att Orvar vore det perfekta valet, men det kommer säkert inte att bli han som tände ljuset i år heller. Det blir säkert någon tråkig prgramledare som sitter där i fåtöljen och myser under hela julafton, när det med Orvar hade kunnat vara så mycket bättre. Jag hoppas att SVT någon gång inser det här också.

Dagens låt: Magnus Carlson - Vi kommer att ses igen
Jag har inte glömt dig
du finns i varenda låt jag hör
Det knns rätt fast det kan va fel
åh, du har nog glömt mig
du finns i varenda sak jag gör
Jag är kär fast det kan va fel
Vi kommer att ses igen
För hur kan nått som är fel, kännas så här rätt

0 Comments:

Post a Comment

<< Home