Wednesday, August 15, 2007

Spännande höst

Det är en väldigt spännande musikhöst som väntar, många artister som jag gillar som släpper nytt. Jag tänkte ta och gå igenom de viktigaste skivsläppen och samtidigt varna för skivor som ni inte ska komma i kontakt med.

Augustis höjdare:
Moneybrother: "Mount pleasure"
Efter Pengabrorsan är det dags för Moneybrother att släppa nytt på engelska och det kommer att bli bra, det är jag säker på. Nu är det bara att hoppas på att han kommer till Gävle på turnén också.

Saybia: "Eyes on the highway"
Danmarks bästa band släpper nytt, ett givet köp. De två första skivorna är riktigt, riktigt bra och jag är övertygad om att det här kommer vara bra också. Har man gjort låtar som The second you sleep och I surrender har man talang.

Augustivarning:
J-Ro: "Rare Earth B-boy Funk Vol. 2"
Nu är jag lite fördomsfull, för det här är inget jag vet vad det är, men med det namnet och den skivtiteln måste det bara vara skitdåligt.

Septembers höjdare:
Jens Lekman; "Night falls over Kortedala"
Man kan inte tycka illa om Jens Lekman, redan när han spelade in under namnet Rocky Dennis var han bra och sedan dess har han fortsatt att utvecklas. Black Cab och You are the light är bevis för att Lekmans musik varit bra hittills, det finns inget som tyder på att nästa skiva ska vara sämre. Ett givet köp.

José González: "In our nature"
Även om jag uppskattar honom mer live än på skiva kommer jag givetvis se till att skaffa den här skivan. Gonzalez musik är väldigt skön att lyssna på, det är Crosses ett bevis på.

The Perishers: "Victourious"
Det här är ett band som verkligen tagit tid på sig att få ut sitt tredje album, därför ska det bli spännande att se vad som hänt med deras musik medan de varit borta. Jag är ett stort fan av de två första skivorna, lyssna på Trouble sleeping och Sway så kommer ni att förstå varför.

Septembervarning:
Nelly: ännu ingen titel
Sämre än så här blir det nog inte.

Oktobers höjdare:
Christian Kjellvander: "I saw her from here/ I saw here from her"
Äntligen släpper Kjellvander nytt, det har jag väntat på. Hans första soloskiva var suverän och uppföljaren Faya höll även den hög klass. Nu är det dags för hans nästa skiva och det räcker med att ni lyssnar på Oh night och Drunken hands från de tidigare skivorna, för att ni ska förstå hur otroligt bra det här kommer att bli.

Cardigans: "Greatest hits"
Jag är inget stort fan av samlingsskivor, ser hellre att artisterna släpper nytt, men Cardigans har gjort en hel del nu och det känns inte så konstigt att de gör en samling. Det har hänt en del med deras musik mellan Sick & tired och Don´t blame your daughter och det mesta de gjort håller hög klass. Jag kommer nog att köpa den här skivan trots att jag har alla låtarna redan.

Radio Dept: ännu ingen titel
Radio Dept är ett underskattat band som jag flera gånger känt att jag borde börja lyssna mer på, kanske är det dags för det nu när de släpper nytt.

Oktobervarning:
Da Buzz: "Best of"
Att ett ord som "Best" får användas i en skivtitel med det här bandet är myckt knepigt.

Senare under hösten kommer dessutom Franke ut med en ny skiva och det är något som jag också sett fram emot under lång tid, det kommer att bli en mycket intressant skivhöst med mycket bra musik.

Dagens låt: Christian Kjellvander - Portugal
all that I love will disappear
even if I stay
so I myself am going where
my nervous blood will sway
lost and leaving my fate

0 Comments:

Post a Comment

<< Home