Saturday, August 18, 2007

Att överleva Midsomer

Jag har följt Morden i Midsomer i många år nu, det är en av få serier som jag ser till att aldrig missa. Det verkar vara jobbigt att bo i byn, det händer onekligen en hel del tråkiga saker där och de flesta verkar ha fiender. Dessutom verkar folk kunna bli osams över precis vad som helst, senast var det t.ex en konflikt melan digitalfoto och klassisk fotografering. Det krävs att man är på sin vakt om man ska överleva i Midsomer och jag har kommit fram till några saker som jag skulle gå efter om jag var bosatt i byn och ville överleva.

1. Jag skulle aldrig lämna en bar eller en fest efter ett gräl, det är en av de vanligaste händelserna som inträffar innan man blir mördad. I många avsnitt lämnar offret någon pub efter ett gräl och blir mördad på vägen därifrån, dock aldrig av den man grälat med.
2. Jag skulle aldrig gå med i samma kurser som Barnabys fru. Massvis av de offer som varit med i serien genom åren har varit med i olika kurser som Barnabys fru deltar i, allt från krukmakeri till målning. Är man med i samma kurs som henne är man illa ute.
3. Jag skulle aldrig låna någon annans bil, risken är stor att den är preparerad för att mörda den egentlige föraren, men eftersom bilen blir utlånad är det jag som flyger i luften i stället. Håller man sig till sin egen bil brukar man klara sig bra.
4. Jag skulle aldrig stanna efter vägen för att hjälpa bilar som ser ut att ha problem, speciellt inte om det är dåligt väder, det brukar vara en garanti för att man själv hamnar i bakluckan på bilen.
5. Jag skulle aldrig bli medlem i någon klubb. Allt från fotoklubbar till kanotklubbar och teaterföreningar, det finns konflikter värda att döda för i alla. Vill man överleva är det säkrast att hålla sig utanför.
6. Jag skulle aldrig köpa ett gammalt hus, bakom försäljningen skulle det säkert ligga gamla familjekonflikter och skulder. Någon gammal släkting eller bittert barnbarn skulle säkert kunna mörda mig för att få tillbaka gården.

Man kan aldrig vara säker i Midsomer, men om man följer de här reglerna borde chanserna att överleva vara ganska stora.

Dagens låt: Kapten Hurricane - Fel, igen
Jag odlar drömmar och ser
dom plötsligt rasa ner
när hon ler och säger som bara hon kan: nej

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

hahahhaaa, helt rätt! både överlevnadsguiden och att man aldrig missar ett avsnitt av MiM :)

Man bör nog vara lite försiktig runt cully också!

3:26 PM  
Blogger Tomas said...

det har du rätt i, hon brukar också ha en tendens att komma i närheten av trubbel.

3:08 AM  

Post a Comment

<< Home