Saturday, August 18, 2007

Veckans lista v.33

1. Ryan Adams - Ryan kommer till Sverige i november och jag har biljett. Det ska bli oerhört roligt att få se honom live, jag har lyssnat på honom länge men aldrig kommit iväg på någon av hans konserter. De senaste åren har han fått dålig kritik, både för skivor och spelningar, men när han turnerade med Gold hade jag mer än gärna varit på plats. Den nya skivan har fått bra kritik och den är verkligen skitbra, hoppas att det sitter i när han ska ut spela låtarna live också. Jag vet inte om han kommer att ha The Cardinals med sig på turnén, men när han spelade tillsammans med dem live på Letterman lät det så här otroligt bra. 20 november är en dag att se fram mot, den saken är säker.

2. Jens Lekman - Spelplats Gävle är det bästa som hänt Gävle under min tid här i stan, de tar hit de artister som förut hoppade över Gävle i sina turnéer. En sådan artist är Jens Lekman. I september ska han spela här i Gävle, tack vare Spelplats Gävle. Lekman är en ganska speciell artist, han har väldigt egna texter som är otroligt bra skrivna och han har en röst som man kommer ihåg. Jag såg honom nere i Arvika för några år sedan och då var han riktigt bra, jag har dessutom sett en hel del klipp från hans spelning i Stockholm i somras, det var också bra. Nya skivan kommer bara några dagar innan spelningen här i stan, det kommer bli en bra musikhöst.

3. Andrei Voronin - Målet mot Toulouse var viktigt för att ge oss ett bra utgångsläge inför returen på Anfield. Vi gjorde ingen stormatch, det märktes att värmen tog på krafterna hos båda lagen och det gjorde att spelkvaliteten blev sämre än väntat. En annan sak som märktes var att vi är ett bättre lag än Toulouse, vi styrde matchen och lät inte dem komma till målchanser. Jag hoppas vi gör ett tidigt mål i returen, då kommer det inte bli någr aom helst problem. Hemma på Anfield ska vi ta oss till CL, tack vare Andrei Voronins mål är chanserna mycket goda.

4. Juan Carlos Fresnadillo - Jag hade knappt hört talas om honom innan jag såg 28 veckor senare förra veckan, efter att ha sett den vet jag att det här är en riktigt duktig regissör. Eftersom jag gillade filmen skarpt kollade jag upp honom på imdb och detv visade sig att han bara är 40 år, han bör alltså ha många års filmskapande framför sig. Hans första verk ska tydligen vara riktigt bra, en kortfilm som heter Esposados, den ska jag ta och kolla upp när jag får tid. Alla bör förresten se 28 veckor senare, mycket bra film.

5. John Nettles - Det var inte ett av de bästa avsnitten av Morden i Midsomer i tisdags, men det var utan tvekan det mest komiska avsnitt man visat. Nettles gjorde återigen en prickfri insats i sin roll som Barnaby, trots att han råkade ut för en del ovanliga saker den här gången. Jag hoppas att man nästa vecka går tillbaka till det klassiska stuket på serien, färre skämt och klurigare fall.

Dagens låt: Ryan Adams - Amy
I go to the places where we used to
I feel sad
I am out here looking for you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home