Saturday, July 28, 2007

Veckans lista v.30

1. Conor Oberst - Den här veckan har jag plockat fram Cassadaga igen, Bright Eyes senaste skiva, den är fortfarande mycket bra. Ju mer jag lyssnar på denna artist, desto mer imponerad blir jag av det han gjort. Hans musik är grym och hans texter är högklassiga, han bygger dessutom upp låtarna på ett väldigt bra sätt som gör att de alltid har bra avslutningar. Det är många av hans låtar som har partier som man ser fram emot när man lyssnar. Han är dessutom mästare på att skriksjunga sina refränger, som han gör i Perfect sonnet. Conor Oberst är en stor artist och han kommer att bli ännu större.

2. Richard Dean Anderson - När jag skrev om nostalgi härom dagen glömde jag bort att ta med en tv-serie, för introt till MacGyver är i allra högsta grad nostalgiskt. Femman visar den här serien strax efter lunch varje dag och det har äntligen givit mig en chans att se Richard Dean Anderson i rollen som MacGyver än en gång. MacGyver är en hjälte för hela min generation, alla såg serien när den gick på tv, och alla älskade den. Det fanns inga problem som inte MacGyver kunde lösa, även om han ibland bara hade ett tuggummi eller en chokladbit som hjälpmedel. Han behövde inte använda vapen, han klarade sig från skurkarna ändå. Serien var spännande, trots att man innerst inne visste att han skulle lösa problemen. Jag har bara två veckor kvar av min semester nu, under de veckorna tänker jag inte missa många avsnitt av den här underbara serien.

3. Michael J Fox - När jag var yngre var Tillbaka till framtiden en väldigt populär filmserie, huvudrollen spelades av Michael J Fox. Han gjorde bra insatser i de filmerna och blev ett stort namn. Det var under tiden han var med i SpinCity som han fick diagnosen Parkinson, något som gjorde att senare lämnade serien. Jag såg honom på actors studio för någon månad sedan, den intervjun var något år gammal och redan då kunde man se att habn sjukdom verkligen var svår, trots att han tog massvis med mediciner var man tvungen att avbryta vid några tillfällen. Härom dagen såg jag den här intervjun och där ser man ännu tydligare hur pass illa däran han är just nu och det är verkligen tragiskt. Tydligen är det så illa att han inte kan prata om han inte får sin medicin. Michael J Fox var en skicklig skådis och som jag har förstått det gör han nu ett stort arbete för att dra in pengar till forskningen kring hans sjukdom. Respekt till Michael J Fox.

4. Dustin Hoffman - Det här är en skådespelare som jag inte riktigt själv förstått hur bra jag egentligen tycker att han är förrän nyligen. Han var med på actorsstudio och efter ett tag insåg jag att i princip alla filmer han gjort har varit bra och i alla filmer är han själv otroligt bra. I Rain Man är han otroligt bra och alldeles nyligen såg jag honom i Parfymen och i Stranger than fiction, där var han också bra. Jag har tyvärr sett alldeles för lite av hans tidiga filmer, där ska jag se till att skärpa mig. Hoffman är en stor skådespelare.

5. Andrei Voronin - Det här är ett nyförvärv som jag inte haft speciellt höga förväntningar på, han kom gratis och kommer säkerligen att få inleda de flesta matcherna på bänken eller på läktaren. Under försäsongen har han ändå imponerat på mig, han sliter som ett djur och skapar chanser genom sitt slit, han har bra blick för spelet och är bra på att hitta utrymme. Voronin kommer nog att bli en större tillgång än jag först trodde.

Dagens låt: Tindersticks - Buried bones
Take a look at me
You think it really could be that easy?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ja Richard Dean Andersons Macgyver, vilken kille, att dagens barn inte får se något liknande fast i nutida form är skandal. Macgyver, barnpappas värsta fiende för vem kunde mer än pappa, jo Macgyver :)

3:22 PM  

Post a Comment

<< Home