Sunday, July 22, 2007

Veckans lista v.29

1. Magnus Carlson - Inte första gången Magnus toppar listan, säkerligen inte sista gången heller. Weeping Willows gjorde en bra spelning igår, trots att de förtjänade mycket mer folk vid scenen. Det kommer nog att dröja ett tag innan jag får se bandet live, turnén är snart slut och det är nog inte förrän till nästa skiva som de beger sig ut på vägarna igen. Jag har i alla fall sett dem tre gånger under den här turnén, och det utan att behöva åka längre än 13 mil någon av gångerna, det är lätt att gilla WW när man bor i Gävle.

2. Ryan Adams - Det var så oerhört skönt att lyssna igenom den nya skivan och märka att Ryan äntligen kommit tillbaka till den högklassiga musik som han ska göra. Nu känns det genomarbetat, det känns äkta och det känns verkligen Ryan Adams. Jag har lyssnat på skivan väldigt mycket sedan den kom med posten i veckan, jag hittar nya favoriter hela tiden och det är så det ska vara när man lyssnar på en ny skiva. Ryan Adams bör finnas i allas skivsamlingar, så enkelt är det.

3. Conan O´Brien - Den här veckan har Conan varit tillbaka i studion och genast blir programmet en klass bättre, trots att det inte varit de roligaste gästerna de senaste avsnitten(mest Harry Potter-skådisar) så har de varit väldigt underhållande. Jag läste för övrigt ett uttalande Conan gjort angående Simpsonsfilmen(Spiderpigskämtet i trailern är förresten underbart). Conan har tidigare skrivit avsnitt till serien, men blev inte ens tillfrågad att arbeta med filmen, det hade han full förståelse för. Han kommenterade det hela så här: – Ärligt talat så är jag orolig att den ”Simpsons”-skrivande delen av min hjärna har förstörts av att prata med Lindsay Lohan och den där killen i ”One tree hill” i 14 år. Så det kanske var lika bra.

4. Sylvester Stallone - Jag såg den senaste Rockyfilmen i fredags och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Stallone gjorde en Rocky som påminde mycket om den Rocky som är i första filmen och han gjorde det på ett sätt som fick mig att tänka på rollen han gjorde i Copland. Jag var enormt skeptisk till att man gjorde en till Rocky-film, det kändes verkligen som ett försök av Stallone att tjäna lite extra pengar, men det blev inte så tokigt. Det var en må-bra-film, man blev på gott humör av den. Efter att ha sett Terminator 3 och Die Hard 4.0 var det skönt att se en gammal actionhjälte som gör en film som kommer undan med hedern i behåll.

5. Stefan Thordarsson - Peking är på god väg att ta sig upp i allsvenskan igen och det är något som Thordarsson har stor del i. Han har en tuff och lite ful spelstil, men han är mycket nyttig för laget. När Peking i veckan vann med 3-2 mot Degerfors var det en av Degerfors modiga spelare som sänkt Thordarsson med en armbåge och sedan tyckte att han kunde vara lite cool och skryta om det på lagets hemsida, när det kom ut till pressen svarade klubbens chef att det är sådant som Thordarsson får ta eftersom han spela fult själv. Lite oroväckande är det när klubbchefen inte ens kan gå ut och säga att en spelare som med oschyssta medel sänker en motståndare och sedan skryter om det har begått ett stort fel. Avstängning på spelaren känns given och någon borde också ta sig ett snack med klubbchefen i Degerfors. Det är en sak att spela fult, det gör många, men att skryta om det på en sida där ungdomar som gilla klubben läser är fruktansvärt dumt. Man ska jobba för en schysst fotboll, då kan inte spelare skryta om att de inte gör det.

Dagens låt: Patrick Wolf - Overture
If it was can you take me back to where it begins
Come and take me back to where it begins

0 Comments:

Post a Comment

<< Home