Thursday, July 26, 2007

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Sportkommentator är ett jobb som många drömmer om, att få betalt för att titta på sport är en lyx. Ett jobb på eurosport skulle nog tas emot med öppna armar av alla som är det minsta sportintresserad, även om de kanske inte visar den allra bästa sporten så har de en hel del bra idrott på kanalen. Igår fick jag dock lyssna till en kommentator som var märkbart missnöjd med sitt jobb. Det var ganska sent på kvällen och medan jag låg och väntade på att reklamen i Scrubs skulle ta slut tittade jag på eurosport, där visade de wrestling. Jag tyckte wrestling var roligt att titta på när jag var liten, med profiler som Bret Hitman Hart och Tatanka och med Hoa Hoa Dahlgren som programledare. Att det nu visades på tv igen var en aning överraskande, speciellt att det visades på eurosport som är tänkt som en sportkanal. Wrestling är inte direkt en idrott, det är mer uppgjort än Serie A. Eftersom man nu visade wrestling var man tvungen att ha någon som kommenterade händelserna i ringen, han verkade inte jättenöjd med sitt jobb. Det var ganska roligt att sitta och bara lyssna på hans kommentarer, speciellt under en av de specialmatcher som var. Den gick ut på att de som brottades fick börja var som helst i arenan och de fick använda alla tillhyggen som de kunde hitta. Kommentatorn började med att tycka synd om publiken som köpt dyra biljetter utan att få se inledningen av matchen på annat än en tv-skärm, detta nämnde han säkert tre gånger innan brottarna kom in till ringen. När sedan en av brottarna började leta tillhyggen under ringen suckade han bara: "Jaha och vad ska han leta fram nu då...". Det var inte bara en gång man kunde höra hans bitterhet över att ha blivit placerad som kommentator på wrestling, det var nog inte riktigt det han hoppades på när han fick jobb på eurosport. Allra roligast var det när en av brottarna lade en hög av stolar och en skylt på sin motståndare, sedan ställde han sig och bankade på motståndaren med en stol, kommentatorn suckade och sade: "Det där skulle göra mycket ondare om han inte hade an massa bråte liggandes över sig". När man ser wrestling med amerikanska kommentatorer har de en överdriven inlevelse och skriker som om varenda slag vore äkta, det gör det hela lite mer underhållande. Den här svenske kommentatorn kommenterade händelserna som om det var det sista han gjorde innan han somnade. En wrestlingkommentator som inte låtsas som om det är äkta och i stället fäller sarkastiska kommentarer om tjockskalliga brottarehar hamnat lite fel och den bittre mannen jag lyssnade på igår kände sig nog väldigt felplacerad. Att jobba som sportkommentator kanske inte alltid är en lyx ändå.

Dagens låt: Bright Eyes - Middleman
So I have become the Middleman
The gray areas are mine

1 Comments:

Blogger Daniel Sundström said...

Svenskar skall inte befatta sig med wrestling över huvudtaget! De skall inte kommentera det och det skall bannemej inte skriva om det (hör ni det, Aftonbladet!?!), eftersom de oftast inte vet vad sjutton det är för något.

Varför, åh varför, kan inte Eurosport (som visserligen skall ha en massa beröm för att de visar wrestling över huvudtaget) göra som ZTV gjorde och visa programmen med orginalkommentatorerna? På det hr viset blir dte bara löjligt och man vinner knappast ny publik i Sverige på det viset.

Sedan har svenskar enorma fördomar om wrestling och kommer aldrig att acceptera det som en underhållningsform.

4:26 PM  

Post a Comment

<< Home