Wednesday, July 25, 2007

Utmaningen

Idag var det dags för matchen om det pratats om i månader, det var dags för några av mina elever att få chansen att slå mitt korplag, CSKA Gorbatjov, i en fotbollsmatch över 2 gånger 40 minuter. Det som var tänkt att bli en sjumannamatch blev en sexmannamatch efter diverse avhopp. Lagen som ställde upp såg ut så här:

Utmanarna, översta raden från vänster: Jens, Adde, Thomas. Sittande på knä: Edvin, Ante. Liggande: Magnus, målvakt.

CSKA Gorbatjov, översta raden från vänster: Kusen, Hasse Holmqvist, Gorbatjov
Sittande på knä: Halvbonden, Den Gamle Franken
Liggande: Liv, oftast målvakt.
Matchen började ganska avvaktande innan Utmanarna satte matchens första mål, ett välplacerat skott från Thomas. Sedan visade vi i CSKA att gammal är äldst, vi kvitterade ganska omgående och började sedan pumpa på med den ena anfallsvågen efter den andra. När vi spelat i 40 minuter och min klocka ringde för halvtid var ställningen 6-1 till oss och vi kände då att vi hade ett visst grepp om spelet. Vårat kontringsspel fungerade optimalt, även om våra avslutningar hamnade i skogen lika ofta som de hamnade på målet. Eftersom vi inte hade någon fast målvakt bytte vi då och då, den som spenderade mest tid mellan stolparna var Liv. Utmanarnas målvakt, Magnus, stod för matchens parad när han räddade ett närskott från Den Gamle Franken.
Den andra halvleken inleddes med att vi utökade vår ledning, innan Edvin reducerade efter en tilltrasslad situation på en hörna. Därefter bytte vi chanser en stund innan vi satte 8-2 och punkterade matchen definitivt. Till slut blev det 10-2, eller nåt sånt, och vi i CSKA kunde fira.
Vi spelade matchen utan både domare och linjer, men det fungerade bra ändå. Planen var inte riktigt i toppform och det gynnade nog oss mest, vi är trots allt van vid den. Det här blev en lagom hämnd för att jag fick min bil inlindad i toalettpapper under den sista veckan på skolan.

Dagens låt: REM - At my most beautiful