Sunday, June 17, 2007

Veckans lista v.24

1. Jeff Buckley - Jag har fått tag på en del nya låtar med Buckley och de är mycket bra, kanske inte klass med låtarna från Grace, men inte långt ifrån. Det har blivit otroligt mycket Buckley för mig den senaste månaden, men det går inte att få nog av hans suveräna musik. Hans melodier är bra och texterna är högklassiga, bara att sitta och läsa hans texter är givande. Det är synd att det aldrig kommer att komma nytt material med Buckley, men härom veckan kom i alla fall en samlingsskiva ut, den bör finnas i varje skivsamling.

2. Daniel Bamberg - Peking är verkligen på gång nu, först krossade man Sundsvall med 5-0 och sedan slog man ut Hammrby ur cupen. Bamberg gjorde båda målen när Bajen besegrades och mot Sundsvall stod han för en väldigt stark insats. Bamberg är en klasspelare, håller utan tvekan allsvensk klass. Om Peking behåller spelare som honom, Gunnlaugsson, Blomberg, Thordarsson och Magnusson och lägger till en eller två bra nyförvärv kommer man att kunna lyckas bra om man tar sig till allsvenskan. Jag tycker Rönneklev var en positiv överraskning mot Sundsvall också, jag var inte så imponerad av honom när han spelade på mitten, men som ytterback gjorde han ett bra jobb. Peking ska upp!

3. Edward Norton - Norton är en skådespelare som jag alltid uppskattat, det är väldigt sällan man ser honom göra svaga insatser. De senaste åren har han inte gjort lika många filmer som han gjorde under de åren då han verkligen slog igenom. Nu har han skrivit på för rollen som Bruce Banner i den kommande Hulkenfilmen. När jag såg den förra filmen, med Eric Bana i rollen som Bruce Banner, blev jag väldigt besviken. Filmen var töntig och alla animationer gjorde att det kändes nästan som ett dataspel i fightingscenerna. Jag hoppas verkligen att nästa film håller högre klass, med Norton i rollistan kan man vara säker på att Bruce Banner kommer spelas på ett övertygande sätt i alla fall.

4. Eric Idle - Igår såg jag på talkshowen Parkinson på SVT, eller såg och såg, jag sov halva programmet. Den del jag såg innehöll i alla fall en intervju med Eric Idle, medlem i den suveräna komedigruppen Monty Python. Han var underhållande att lyssna på och kom med många roliga kommentarer. Monty Python har gjort precis hur mycket roligt som helst, både filmer och sketcher, så att länka till några roliga här känns onödigt, gå in på youtube och sök, ni kan inte misslyckas. Nu är Parkinson inte det enda gången jag stött på Idle den här veckan, han var med i Shrek 3 också. Där spelade han Merlin och han gjorde det bra, hans röst passade bra till Merlins yra uppträdande och det var en av anledningarna till att filmen blev bra. Idle är väldigt skicklig, inget snack om den saken.

5. Jerzy Dudek - Nu verkar det som om Dudek ska lämna våran klubb, jag har väntat på det i ett par säsonger nu. Sedan vi värvade Pepe Reina har Dudek inte varit nära att få en startplats hos oss och eftersom han inte verkar trivas som andremålvakt måste han bort. Dudek var inte tillräckligt bra för att ha en ordinarie plats hos oss, tavlorna var för många och han ingav inte det förtroende som Reina gör. Dudek gjorde dock några riktiga stormatcher, han kunde spika igen ibland. Den match jag kommer minnas honom mest för är givetvis finalen i CL mot Milan 2005. Det här glömmer jag aldrig. Lycka till i fortsättningen Jerzy.

Dagens låt: Jeff Buckley - Lover you shold´ve come over
It's never over, my kingdom for a kiss upon her shoulder
It's never over, all my riches for her smiles when i slept so soft against her
It's never over, all my blood for the sweetness of her laughter
It's never over, she's the tear that hangs inside my soul forever

0 Comments:

Post a Comment

<< Home