Sunday, June 10, 2007

Minigolf och myggbett

Den senaste veckan har det hänt en del konstiga saker. Till att börja med har jag tagit en lyra den här veckan, när vi spelade brännboll med klassen, dessutom har jag vunnit i kubb den här veckan, tre gånger dessutom. Jag brukar väldigt sällan ta lyror och jag brukar väldigt sällan vinna i kubb, igår vann jag i något som jag aldrig brukar vinna i, nämligen minigolf.
Minigolf är något som jag är emot, det finns få saker som kan göra en så irriterad som de där små bollarna man puttar runt på banorna. Igår var jag, Gorbatjov, Kusen och Bengtsson nere i Boulognern och solade. Jag hade knappt sovit någonting kvällen innan, så jag hade inga problem med att ligga och slappa på gräset, men de hade varit ute kvällen innan, så de orkade inte riktigt med att ligga och steka sig i solen. Gorbatjov kom med idén att vi skulle köra en omgång minigolf, jag sade genast att jag tyckte att det var en väldigt dum idé, men jag blev nedröstad och tvingades bort till de där förhatliga banorna. När Kusen kommit på vilket håll han skulle slå åt satte vi igång. Efter den första banan hade jag intagit sistaplatsen, en stolt Gorbatjov hade tagit ledningen. Sedan hände något, jag började nämligen träffa där jag siktade och det är en ny upplevelse för mig. Då nio hål var spelade hade jag bara en sjua och låg i täten, tillsammans med Kusen som hade tre slag på alla hål utom två under de första nio. Gorbatjov hade lagt beslag på jumbopositionen efter att bl.a ha slagit ut bollen från banan vid några tillfällen. Bengtsson hade hamnat i ingenmansland, han hade en bit upp till mig och Kusen och en bit ner till Gorbatjov. Jag och Kusen följdes åt i protokollet, men när vi hade två hål kvar hade jag tagit ledningen med några slag. Kvar att spela var två precisionsbanor, sådana där banor när man antingen får en etta eller så blir man förbannad och får en sjua(något som hänt mig ett par gånger genom åren). Mot alla odds lyckades jag med bedriften att få en etta på båda de avslutande hålen och segern var ett faktum. Det här var min första vinst i minigolf på otroligt länge och det var bara en gång under hela spelet som jag kände att jag ville knöcka klubban på mitten och kasta ut den i Gavleån.
Ännu en av sommarens negativa sidor har gjort sig påmind nu, nämligen myggorna. Som jag berättade i gårdagens inlägg så var vi med klassen på avslutningsmiddag i fredags. Vi spenderade mycket tid utomhus, det gjorde myggorna också. De var överallt, åtminstone var de på alla ställen där jag var. Min hårbotten fick ta emot en hel del angrepp från de mest onödiga varelser som existerar och idag kliar det redigt i skallen. De passade på att lämna minnen precis vid byxkanten också, så att det kliar när jag går i jeans, rätt irriterande det också. Det var tur att jag tillbringade sista timmen nere vid grillen tillsammans med några elever, där fanns det inga myggor. Jag kan inte fatta vad de där hemska krypen fyller för funktion annat än att de är påfrestande, när de dessutom är så små som de var i fredags får man ingen ärlig chans att slå dem heller. Trots myggorna var det en suverän kväll och mina minnen kommer sitta kvar längre än myggbetten.

Dagens låt: Damien Rice - I remember
I wanna hear what you have to say about me
Hear if you're gonna live without me
I wanna hear what you want

0 Comments:

Post a Comment

<< Home