Monday, June 11, 2007

Dags för byte

Jag har en parkering på mitt område som jag betalar för, men den ligger så pass långt ifrån min lägenhet att jag inte orkar använda den om jag inte är absolut tvungen, jag är rätt lat av mig. Absolut tvungen att använda den blir jag när alla parkeringar kring min lägenhet är upptagna, något de ofta blir under vintern. Nu under sommaren finns det oftast någon plats att ta och jag har en speciell plats som jag alltid brukar ställa mig på. Det är på kortsidan, där det inte står så många bilar. När jag står där har jag kortast möjliga väg till min lägenhet och det är väldigt praktiskt när man är lat. Nu har jag dock märkt att jag måste leta upp en ny parkering, det finns nämligen en nackdel med platsen jag använder. Bredvid vägkanten står det ett träd, det trädet har börjar släppa ifrån sig en massa fröer och det gör att min bil, som tidigare var ren, nu ser ut ungefär som en tunnsådd åker. När jag kommer till Gävle nästa gång måste jag hitta en ny favoritplats eller acceptera att åka runt i en bil som är mindre ren, jag tror det blir en ny plats. Eftersom min bil nu är väldigt fin på insidan, med rattmuff och allt, kan jag ju inte gärna ha den skitig på utsidan. Jag tvättade bilen förra veckan och mina elever tvättade den igen under vattenkriget, därför känns det lite surt att den nu är gulröd.
Det är i alla fall sista arbetsveckan nu och det är den absolut segaste veckan av dem alla, det är nämligen inga elever i skolan utan tiden ägnas helt och hållet åt papper och planering. Det kändes lite knepigt att gå runt i klassrummet och plocka ner saker som vi i klassen haft uppsatta, jag tänke sudda ut alla saker de skrivit på tavlan också, men det spar jag. Jag kan inte med att sudda ut deras avskedshälsningar och deras bilder, det får någon annan göra.

Dagens låt: Jeff Buckley - Lover you shouldn´ve come over
So i'll wait for you... and i'll burn
Will I ever see your sweet return

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag tänker så här - hugg ner trädet. Här på fina Hagtornsgatan har ett väldigt olämpligt (ur bilrenhetssynpunkt på sommaren) huggits ner spontant av älskade Gavlegårdarna. Så Bert, den blå hämnaren med numera helt avgasrör, ser fram emot en, om inte kliniskt så i alla fall väldigt, ren sommar :)

1:15 PM  
Blogger Tomas said...

Tack för tipset, ingen skulle nog sörja om trädet försvann så en nedhuggning vore en bra lösning.

6:34 AM  

Post a Comment

<< Home