Sunday, June 03, 2007

Veckans lista v.22

1. Quentin Tarantino - Film på bio är alltid trevligt, bra film på bio är ännu mer trevligt, suverän film på bio är en upplevelse. Death Proof var en suverän film och jag är glad att jag såg den på bio, det gjorde intrycken ännu starkare. Tarantino har återigen gjort en film som känns så rätt rakt igenom. Den är kanske inte lika bra som Kill Bill-filmerna eller Reservoir Dogs, inte lika bra som Pulp Fiction heller, men den är en av de bästa filmer jag sett i år. Tarantino väljer alltid att göra intressanta filmer, väldigt speciella filmer som man minns när man sett dem. Av det han gjort är det bara Jackie Brown som jag inte sett massvis med gånger. Min absoluta favorit är Reservoir Dogs, den innehåller den bästa filmscenen som någonsin gjorts. Kan man annat än njuta av Michael Madsens insats här, dansen, snacket, allt är klockrent. Scenen där Mr. Pink vägrar ge dricks är även den grym, se här. Det ska bli väldigt intressant att se vad som kommer härnäst från Tarantino.

2. Jeff Buckley - När jag sitter på jobbet på morgnarna brukar jag utnyttja youtube för att få musik i rummet, jag har börjat inse att jag är beroende av musik för att fungera. På youtube finns det väldigt mycket med Buckley och allt är skitbra, jag har länkat till flera olika låtar den senaste veckan, men det är en låt som jag alltid börjar med att lyssna på när jag kommer till jobbet och det är den låt som gjort starkast intryck på mig. Låten jag menar är Forget her, den är fruktansvärt bra och helt omöjlig att få nog av. Det är som för några månader sedan när jag satt och lyssnade på Tindersticks Tiny tears mellan kvart över sju och åtta på morgonen varenda dag i en vecka, det är beroendeframkallande bra. Det är synd att Buckley aldrig kommer att skriva mer musik, men man kan i alla fall njuta av det gjorde medan han levde.

3. Damien Rice - Irland verkar vara ett bra land, därifrån härstammar min favorittalkshowhost Conan O´Brien, därifrån härstammar PL:s bästa högerback Steve Finnan, där är Morrisseys pappa född och om jag inte minns helt fel är även Sinead O´Connor född på Irland. Damien Rice är också irländare och hans musik har jag ganska nyligen upptäckt. Anledningen till jag började lyssna på honom var att jag satt i mitt klassrum och lyssnade på Tom McRae när en elev frågade mig om jag lyssnade på Damien Rice, hon påstod att de lät väldigt lika varandra. Eftersom jag gillar Tom McRae och eftersom jag litar på mina elevers omdömen såg jag till att skaffa musik med Rice, det ångrar jag inte. Dyster, lugn musik med bra texter, precis som det ska vara. Blower´s daughter är ett bevis för hur skön musik han gjort. Rice kommer till Borlänge i sommar, det bör inte missas.

4. Neil Flynn - Det har blivit en hel del Scrubs den senaste veckan, har sett drygt en halv säsong och jag kommer nog att ha sett ännu mer innan veckan är över. Neil Flynn spelar vaktmästaren på sjukhuset där serien utspelas och även om hans roll är ganska liten tillför han väldigt mycket till serien genom sina kommentarer och sitt sätt. I början när jag tittade på Scrubs tyckte jag att han var en ganska meningslös karaktär i serien, men ju mer jag tittar desto mer förstår jag hur viktig han är för att det ska bli bra. Avsnittet med hans toalett på taket är ett av mina favoritavsnitt, likaså avsnittet när han försöker lura JD och Turk att han har en tvillingbror. Neil Flynn är perfekt i sin roll.

5. Kurt Russel - Ok, jag gillade Flykten från New York och Tang & Cash när jag var mindre, men jag har aldrig sett Russel som en skådespelare som tillför något positivt till filmer. Efter att ha sett Death Proof måste jag nog ändra mig lite i min åsikt om honom, han är prickfri i sin roll. Stuntman Mike är som gjord för att spelas av Russel och han fixar Tarantinos dialoger utan problem, det tvivlade jag på att han skulle göra. Nu har jag respekt för Russel.

Dagens låt: Damien Rice - Amie
Just a little older that's all
You know when you've found it,
There's something I've learned
'Cause you feel it when they take it away

0 Comments:

Post a Comment

<< Home